Αρχική διεθνή Εδώ είναι Βαλκάνια (21/7/2021)

Εδώ είναι Βαλκάνια (21/7/2021)

Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Η Βουλγαρία δήλωσε επισήμως ότι η Β.«Μ». θα πρέπει να επιβεβαιώσει στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 3 της διμερούς Συνθήκης του 2017, ότι το όνομα της χώρας αναφέρεται μόνο στην πολιτική οντότητα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι στη γεωγραφική περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας. Για όσους δεν το κατάλαβαν, έδαφος της Μακεδονίας βρίσκεται και στη Βουλγαρία.

► Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα προσκαλεί επενδυτές να προσδιορίσουν και να προτείνουν τοποθεσίες οι οποίες είναι διαθέσιμες για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη λειτουργία νέων εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων. Ελληνικός (υπεργολαβικός) ιμπεριαλισμός, πάλι.

► Πριν 4 χρόνια έγινε γνωστή η καταστροφή που υπέστη η πανίδα στη Λιμνοθάλασσα του Βουθρωτού, κοντά στο ελληνοαλβανικά σύνορα, αφού τα λύματα των Αγίων Σαράντα και των Εξαμιλίων διοχετεύτηκαν στον βιότοπο… Για τις ευρωπαϊκές συνθήκες προστασίας υγροτόπων και πτηνών της Μεσογείου, ούτε λόγος να γίνεται. Αντίστοιχα προβλήματα στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο (τουρκικών συμφερόντων) στον Κόλπο της Άρτας στον Αυλώνα. Είπαμε: Βαλκάνια θα λέμε και θα κλαίμε.

► Η ετήσια έκθεση της Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Τράπεζας της Αλβανίας για το 2020 αναφέρει ότι 5 τράπεζες παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο (και 7 μεσαίο κίνδυνο) χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τι δεν καταλαβαίνει η Ε.Ε.;

► Ο Ράμα σχεδιάζει να τοποθετήσει την Αρμέλα Κρασνίκι, στενή συνεργάτιδά του, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για τα ΜΜΕ. Το γραφείο της Ε.Ε. προειδοποίησε ότι ο διορισμός, για να είναι νομιμοποιημένος, πρέπει να συμβεί μετά τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο. Έλα βρε Έντι, δείξε καλό πρόσωπο.

► Στη Σλοβενία έγινε δημοψήφισμα με επίδικο την ιδιωτικοποίηση των παραλίων και των οχθών των ποταμών και των λιμνών. Το 86% των Σλοβένων, προφανώς εμφορούμενο από οπισθοδρομικές και αντιαναπτυξιακές αντιλήψεις, ψήφισε ΟΧΙ. Αυτά συμβαίνουν όταν επιτρέπεται στον αδαή και ετερόκλητο όχλο να αποφασίζει…

► Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V έχει ήδη ξεκινήσει στη Σερβία, και μέλλεται να ξεκινήσει και η συμπαραγωγή (με την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) του κινεζικού Sinopharm. Στη Σερβία έχει ήδη εμβολιαστεί το 48% των πολιτών, καθώς και αδιευκρίνιστος αριθμός «τουριστών». «Τώρα θα βοηθήσουμε πολλές αφρικανικές χώρες» δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς. Να και κάτι καλό!

Σχόλια

Exit mobile version