Ε, ρε, μάσες!

Μέρα παρά μέρα, ανακοινώσεις για έργα βιτρίνας, απτόητοι από τα αλλεπάλληλα ρεζιλέματα. Τώρα θα ξαναφτιάξουν το Σύνταγμα! Θα φύγουν οι φοίνικες και θα μπουν άλλες δενδροστοιχίες, κουτσουπιές και γρεβιλέες, μέχρι και πέργκολες! Καινούργια καθιστικά, τα πανάκριβα λευκά του Μπακογιάννη αποσύρονται και θα γίνει νέα στρώση όλης της πλατείας με μαρμάρινες πλάκες σε αντικατάσταση εκείνων που είχαν τοποθετήσει οι εργολάβοι επί δημαρχίας Αβραμόπουλου και οι οποίες είχαν αγοραστεί από τα νεκροταφεία όπως αποκαλύφτηκε όταν οι εργάτες τοποθέτησαν μερικές, κατά λάθος ή εξεπίτηδες δεν ξέρουμε, με τα ονόματα των νεκρών από την πάνω μεριά!

Αλλά αν ο Μπακογιάννης φτιάχνει το προφίλ του ξοδεύοντας άστοχα και αβέρτα λεφτά στην πρωτεύουσα μιας χώρας υπερχρεωμένης, για μια πόλη που πάσχει ολόκληρη από εγκατάλειψη, βρώμα και ασχήμια, με άθλιους δρόμους, επικίνδυνα πεζοδρόμια και κακοσυντηρημένα τα πάντα, ο Μητσοτάκης έτρεξε να αναγγείλει ακόμα πιο μεγαλόπνοα σχέδια, αφού, είπαμε, λεφτά για τα νοσοκομεία δεν υπάρχουν, αλλά για εργολαβίες πολυτελείας άφθονα. Παρουσίασε, λοιπό, σχέδια ανάπλασης από το Νέο Φάληρο μέχρι το Σούνιο!

Ούτε το φιάσκο του «Μεγάλου Περίπατου», ούτε το διεθνές φιάσκο με το τσιμεντάρισμα της Ακρόπολης που ακόμα σχολιάζεται αρνητικά από τον ξένο Τύπο και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, δεν θα τους εκτρέψει από την αποστολή τους; Να αυξάνουν το χρέος, να μειώνουν τις ενισχύσεις στις δομές υγείας και παιδείας και να μοιράζουν τα λεφτά που δανείζονται ασταμάτητα σε βάρος της κοινωνίας για να ικανοποιήσουν τους εργολάβους και να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πιο αφελών που τους ψηφίζουν. Το ό,τι θα ρημάξουν τον τόπο, είναι βέβαιο.

Πένυ Ραγιά

Σχόλια

Exit mobile version