Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, ο «Δρόμος» Νο 1 πούλησε 7.800 φύλλα. Επίσης, βάσει των στοιχείων του πρακτορείου, το δεύτερο φύλλο του «Δρόμου» αγοράστηκε από 7.200 αναγνώστες. Ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και η σύνταξη βάζει τα δυνατά της να ανταποκριθεί. Αν θα τα καταφέρει, εσείς θα το κρίνετε. Το τέταρτο φύλλο θα εκδοθεί με 40 σελίδες στις οποίες θα περιέχεται 4σέλιδο αφιέρωμα με αφορμή την 8η Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας.

 Από τις πολλές επιστολές που λάβαμε, δημοσιεύουμε λίγες, λόγω χώρου. Τις σύντομες, ολόκληρες. Από τις εκτενέστερες, λόγω περιορισμού του χώρου όπως προαναφέρθηκε, επιλέγουμε αποσπάσματα που, όπως πιστεύουμε, αποδίδουν το πνεύμα τους. Άλλοτε επικριτικό, άλλοτε επαινετικό και παροτρυντικό, άλλοτε καυστικό. Επιζητούμε, κυρίως, τον κριτικό σχολιασμό, αλλά και καμια καλή κουβέντα μάς ενθαρρύνει. Αναμένουμε τα γράμματά σας.

Λόγια και εικόνες του δρόμου

Ο «Δρόμος» μάς δίνει ήδη πολλά ερεθίσματα που ξυπνάνε τις αισθήσεις, ενεργοποιούν τη σκέψη, κινητοποιούν τα συναισθήματα, αγγίζουν την ψυχή, παρακινούν σε δράση και συμμετοχή, σε συνδιαμόρφωση του όλου έργου. Πρώτα απ’ όλα, όμως, ο «Δρόμος» πρέπει να καλοφτιαχτεί, να ολοκληρωθεί, να ομορφύνει κι άλλο. Είναι καλοί οι σχεδιαστές και οι μαστόροι του. Τους εμπιστευόμαστε. Έχουν συνολική εικόνα, έχουν πλάνο, ξέρουν τον τρόπο. Για ένα δρόμο πλατύ, ευρύχωρο, πλούσιο, ευχάριστο, φωτισμένο, ζωντανό, διπλής κατεύθυνσης και μη μπλοκαρισμένης κυκλοφορίας.

Βασίλης Μπούρμας

Συν και πλην

1. Για πρώτο φύλλο, καλό. 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Κ.Ο., πού είναι οι δραστηριότητές της; 3. Να ακούγονται όλες οι απόψεις της Αριστεράς (δρόμος επικοινωνίας λέει ο Μπιτσάκης). 4. Στα πολιτιστικά: βήμα και προβολή σε νέους δημιουργούς. 5. Σε πρώτη ανάγνωση μου φάνηκε ότι «γέρνει» προς τις πρώτες σελίδες, αλλά και οι τελευταίες είναι καλές. 6. Επιτυχία σας η συνεργασία με τον ΤΣΙΠΡΑ. Χρειάστηκε να του αλλάξετε το μικρό όνομα και να γράφει για την Αϊτή, αλλά δεν παύει να είναι επιτυχία.

Γεωργάτσος Σπύρος

ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ

Ψυχή βαθιά,

σύντροφοι για να χρησιμοποιήσω μία επίκαιρη ρήση. Καλή επιτυχία στο εγχείρημα «Δρόμος». Ανταπόκριση υπάρχει. Μένω στη Χίο και εξαντλήθηκε νωρίς το χτεσινό φύλλο. Μια επισήμανση: Ο «Δρόμος» πρέπει να είναι στρατευμένος, όργανο πάλης και ιδεολογικο-πολιτικής ζύμωσης. Σαν τέτοιος πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά απαραίτητα: να είναι ανοιχτός στις γνώμες της εργατικής τάξης, να έχει ανταποκριτές παντού και να αποτελεί η διακίνησή του καθήκον των αγωνιστών της Αριστεράς. Να ανοίξει, λοιπόν, ένας διάλογος για τη φυσιογνωμία της εφημερίδας, αλλιώς να είστε σίγουροι ότι θα καταλήξει καλή προσπάθεια, αλλά λίγη.

Συντροφικά

 Μιχάλης Πλανουδάκης, Χίος

Λείπει ο αθλητισμός

Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του δεύτερου φύλλου του «Δρόμου» και τώρα αισθάνομαι αρκετά έτοιμος να κάνω ένα σχόλιο, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνεισφέρω στη βελτίωσή του.

Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε αθλητική σελίδα. […] Προσοχή, όμως: Ας μην είναι η σελίδα υπερβολικά απαξιωτική και επικριτική. Συχνά αυτό είναι απωθητικό και οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα.

Γ. Παπαγγελής

Μήπως είναι ακριβή;

Με μεγάλη προσμονή περίμενα την έκδοση της νέας εφημερίδας της Αριστεράς. […] Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν 1. Είδα την τιμή της εφημερίδας στα 2 ευρώ! [..]. 2. Είδα την ταυτότητα της εφημερίδας, τη συντακτική ομάδα με ενδιαφέροντες ανθρώπους. 3. Είδα ενδιαφέροντα άρθρα. Καλογραμμένα, πυκνογραμμένα με καλή θεματολογία.

Αλλά και πάλι σε ποιους απευθύνεστε σύντροφοι; Στους αριστερούς μεσοαστούς, στους εργάτες, στους μετανάστες, στους άνεργους; Πόσοι απ’ αυτούς μπορούν να πληρώνουν 2 ευρώ για 5 σελίδες; Μάλλον οι μεσοαστοί του Συν-Σύριζα και όχι οι άνεργοι (όπως ο υπογράφων) ή οι μη προνομιούχοι του Συν-Σύριζα.

Ν. Παπαναστασόπουλος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!