Επίθεση στους μετανάστες με όποιο τρόπο μπορούν έχουν εξαπολύσει φασιστικές συμμορίες στην Ηγουμενίτσα, σφίγγοντας το κλοιό γύρω από το Λαδοχώρι που βρίσκεται στη περιοχή.

Η δολοφονία του Κούρδου Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ πριν από ένα χρόνο, έχει δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα στους περίπου 400 μετανάστες που έχουν αναγκαστεί να ζουν αποκλεισμένοι και φοβισμένοι.
Σήμερα, τη σκυτάλη από τις συμμορίες που λυμαίνονται τη πόλη παίρνει η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ DIA. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, «επέτρεπε» στους μετανάστες να ψωνίζουν μόνο όμως υπό την προϋπόθεση πως θα έμπαιναν ένας-ένας και μετά από έλεγχο που διενεργούσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εν είδη ιδιωτικής ασφάλειας. Εδώ και μία εβδομάδα ωστόσο το καθεστώς άλλαξε. Η απαγόρευση έγινε καθολική, τα μέτρα αυξήθηκαν και οι μετανάστες αποκλείστηκαν από την δυνατότητα να ψωνίσουν από το υποκατάστημα DIA. Στην ερώτηση για ποιό λόγο απαγορεύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την είσοδο στους μετανάστες η απάντηση τουλάχιστον αναμενόμενη: «Εντολή από τον προϊστάμενό μας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει στην ανακοίνωσή του και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών το υποκατάστημα DIA της περιοχής είναι ιδιοκτησίας συγγενούς ενός χρυσαυγίτη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους του να μην επιτρέπουν στους μετανάστες να μπαίνουν για να ψωνίσουν.
«Η έννοια της ιδιοκτησίας και της κατοχύρωσης του ζωτικού χώρου πάντα συμπορεύεται με τον ρατσισμό, θεσμικό ή διάχυτο. Είναι ο ρατσισμός που κάνει τους “ντόπιους” να αποδίδουν στους “ξένους εισβολείς” τις ευθύνες για την καταπίεση και την εκμετάλλευση τους και για την καθημερινή μιζέρια που παράγει ο καπιταλισμός. Όμως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν δημιουργείται μόνο εκ των έξωθεν. Στη συνείδηση του καθενός και της καθεμίας είναι να ξεπεράσει τους πλαστούς διαχωρισμούς και να πάψει να δαιμονοποιεί τους μετανάστες αντιμετωπίζοντας τους σαν το επικίνδυνο άλλο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική Κίνηση Ηγουμενίτσας, καλώντας τους εργαζόμενους του DIA Λαδοχωρίου να μην υπακούσουν στις ρατσιστικές και φασιστικές εντολές της εργοδοσίας τους.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!