Αρχική πολιτική αυτοδιοίκηση Χαλάνδρι: «Ο δήμος της καρδιάς μας»

Χαλάνδρι: «Ο δήμος της καρδιάς μας»

Μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκαν αρκετοί δήμαρχοι της ευρύτερης Αριστεράς κυρίως υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή τους γέννησε προσδοκίες σε πολλούς, για διαφορετικές πολιτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση. (Αγ. Παρασκευή, Ν. Φιλαδέλφεια, Αιγάλεω, Χαλάνδρι κ.α.) Πολύ σύντομα αποδείχθηκε ότι ακολουθούσαν το «μοντέλο» ΣΥΡΙΖΑ. Στη Ν. Φιλαδέλφεια π.χ. υπέκυψαν σε συμμορίες που επιβάλλανε παρανομίες με υποστήριξη της περιφέρειας και της κυβέρνησης, στην Αγ. Παρασκευή συνεργάσθηκαν με «παράγοντες» κυρίως του ΠΑΣΟΚ που λυμαίνονταν επί χρόνια την πόλη κ.λπ.

Στο Χαλάνδρι η νεοεκλεγείσα διοίκηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Κουμουνδούρου, προχώρησε σε μία στροφή 180 μοιρών κάνοντας τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρέσβευε το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης. Όσοι διαφωνούσαν είχαν ανάλογη μεταχείριση. Απειλήθηκαν με διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ όσα μέλη της τοπικής οργάνωσης «τόλμησαν» να αμφισβητήσουν τον δήμαρχο και σε διάστημα τριών ετών αποχώρησαν η παραιτήθηκαν πάνω από 15 μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (σε σύνολο 24) μην αντέχοντας τους τραμπουκισμούς και τις υβριστικές εκφράσεις της διοίκησης (Ο δήμαρχος καταδικάσθηκε από το Δ.Σ. για την συμπεριφορά του). Λοιδορήθηκαν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του δήμου με εκφράσεις που δεν μπορούν να γραφούν και όλες οι παρατάξεις του δήμου λέγονται συλλήβδην «μαύρο μέτωπο».

Η «δράση» του δήμου περιορίσθηκε σε συνέχιση των έργων της προηγούμενης διοίκησης (δεξιάς), ή σε διαχειριστικές λογικές που είχαν να κάνουν με την λειτουργία του δήμου. Δεν προσέφερε ούτε έναν χώρο για τους δημότες, δεν προχώρησε σε ανέγερση ενός κτιρίου για τις ανάγκες της πόλης, ακόμα και το δημαρχείο που θα αναγερθεί το φτιάχνει σε χώρο που ήταν επιλογή των προηγουμένων διοικήσεων και που κατακεραύνωνε η παράταξη του δημάρχου τα προηγούμενα χρόνια. Με σημαία «την επικοινωνία με τους πολίτες» κατάργησε και την επιτροπή διαβούλευσης επειδή δεν χρειαζόταν να ακούγονται διαφορετικές φωνές. Έκανε μία «συμφέρουσα αγορά», αγόρασε οικόπεδο από το ΤΑΙΠΕΔ! Δεν έγινε τίποτα για το κυκλοφοριακό και τα καταστήματα εστίασης που πνίγουν την πόλη. Τα σχολεία κλείνουν, οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν κ.ο.κ.

Η ρεματιά, που προσπαθούμε να την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια από τους εργολάβους, παραμένει εγκαταλελειμμένη. Ενώ έχουν εγκριθεί αντιπλημμυρικά έργα στο Πολύδροσο, περιμένουμε τις επόμενες πλημμύρες αφού κάνει έργα μόνο ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να υπάρχει συνεννόηση. Έχει ένα «πρωτοποριακό» πρόγραμμα για τα σκουπίδια, όπως και άλλοι δήμοι, που προβλέπει ότι όταν φθάσουν εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι θα ηλεκτροδοτηθεί ο δήμος, προς το παρόν νομίζω ότι δεν έχουν φθάσει τους 10 τόνους! Σε δύο τομείς έχει επιτυχίες. Διάφοροι παρατρεχάμενοι, πρώην άεργοι, άγνωστες εταιρείες, «καλλιτέχνες», και άλλοι της λιμασμένης αριστεράς έχουν βρει δουλειές ως σύμβουλοι ή συνεργάτες στο δήμο η στις θυγατρικές του επιχειρήσεις! Πρόσφατα έκανε μνημόσυνο για τα 4 (!) χρόνια (τυχαία πέφτει στις εκλογές) επαναλειτουργίας του θεάτρου με μία διάτρητη εταιρεία που πήρε περίπου 25.000 ευρώ. Εφαρμόζοντας το γκαιμπελικό και συριζέικο μοντέλο, διαφημίζει παντού και με όλους τους τρόπους το «έργο του». Κυκλοφορούν πολλά έντυπα αγνώστων εκδοτών, με χορηγό τον δήμο, όπου προβάλουν τα ψέματα που λένε καθημερινά, όπως ότι ο δήμαρχος και η παράταξη του δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, όταν τουλάχιστον 30 μέλη της είναι ΣΥΡΙΖΑ που δεν το λένε και παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι. Βέβαια στα πλαίσια της «προοδευτικής συμμαχίας» έχει μαζέψει από ακροδεξιούς μέχρι κεντροαριστερούς.

Τελειώνοντας ελπίζω, ότι το τίποτα και η λογική του «ο βασιλιάς είμαι εγώ» δεν μπορεί να επιβληθεί στην πόλη μας.

 

Βαγγέλης Δάνος

Ενεργός πολίτης Χαλανδρίου

Σχόλια

Exit mobile version