Αρχική πολιτική Brand Name: Papatza…

Brand Name: Papatza…

Απόπειρα να αλλάξει η ατζέντα με στροφή στην «επικοινωνία»

 

Κλείνοντας η εφημερίδα, δεν ήταν ακόμα γνωστά όσα θα έλεγε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Πέμπτης στο Mουσείο της Ακρόπολης. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, και πολύ φαντασία… Δίκαιη ανάπτυξη, έρχονται λεφτά από την Ευρώπη, ΕΣΠΑ, πακέτο Γιούνκερ και ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων, η ανάπτυξη φτάνει! Μπορεί να μην ήρθε αμέσως μετά το Πάσχα, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος, αλλά έστω τώρα, άντε και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, τελειώνουν τα βάσανά μας.

Δεν θα είναι το μόνο επεισόδιο του νέου success story που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξαγγελίες για την καθημερινότητα του πολίτη, συνταγματική μεταρρύθμιση, αλλαγή εκλογικού νόμου, φαίνεται σαν τα πάντα να πέφτουν ανερμάτιστα στο τραπέζι κι ό,τι πιάσει. Φτάνει να αλλάξει η περίφημη ατζέντα. Οι τριτομνημονιακοί νόμοι που ήδη ψήφισε η Βουλή, το γενικευμένο ξεπούλημα, αλλά και οι νέες απαιτήσεις για το εργασιακό και όχι μόνο, δεν πρέπει να μονοπωλήσουν την επικαιρότητα, αλλά να δώσουν τη θέση τους σε πιο ευχάριστες ειδήσεις.

Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός έκανε μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση. Μιλώντας στο νεοϊδρυθέν Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής, τόνισε ότι το brand name της χώρας πρέπει να φιλοτεχνηθεί καταλλήλως, αφού «η φήμη και η εικόνα μιας χώρας αποτελούν ένα άυλο κεφάλαιο που επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές» και «έχουμε τη δυνατότητα να ξαναφτιάξουμε την εικόνα και τη φήμη της Ελλάδας και να προκαλέσουμε εκούσια ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων», για αυτό «οφείλουμε να συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής, διότι αν δεν διαχειριστούμε εμείς την εικόνα της χώρας μας, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς»…

Η επικοινωνία στο τιμόνι, λοιπόν, για εξωτερική αλλά κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Από κοντά και οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο που έχουν ένα ακόμα κίνητρο αφού, μπροστά στη διαφαινόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουν το πεδίο για ευρύτερες μελλοντικές συμπράξεις στα πλαίσια της Κεντροαριστεράς.

Μα καλά, αναρωτιέται κανείς, είναι δυνατόν όλη αυτή η παπάτζα να αποτελεί το σχέδιο των κυβερνόντων για τη χώρα; Σχέδιο δεν το λες, αλλά και τι άλλο να κάνεις όταν οι βασικές επιλογές έχουν γίνει στις Βρυξέλλες, μεταφερθεί στο Hilton και σφραγιστεί στη Βουλή. Ίσως μ’ αυτά και μ’ αυτά κερδηθεί λίγος χρόνος.

Και μετά βλέπουμε…

 

Γ.Π.

Σχόλια

Exit mobile version