Της Τασίας Σταματοπούλου, [email protected]

Με αυτή τη διακήρυξη… υποδέχεται η ΡΟΔΙΑ τους αναγνώστες της. Rodia mixer, από τις πιο παλιές μπλόγκερ. «Έγκριτη» και «έγκυρη» όπως θα λέγαμε για μια δημοσιογράφο (που δεν είναι) ή μια εφημερίδα, που δεν είναι επίσης. Τι είναι;
Ένα μπλογκ με χαρακτήρα καθαρά προσωπικό, χωρίς συνέπεια, που τυρβάζει περί τα εγκόσμια, τη συνήθη επικαιρότητα, δηλαδή, έχει τις δικές του προτεραιότητες, τη δική του ατζέντα που αρχίζει από μια προσωπική παρατήρηση με αφορμή μια διαδρομή με το μετρό, και φτάνει ως τα άδυτα….της ΝΑΣΑ (κυρίως με χάρτες).
Η «ροδιά» είναι χαριτωμένη ή μάλλον έχει χάρες πολλές και ενδιαφέροντα περί την τέχνη, ασχολείται με κατασκευές (αρχιτέκτων; μηχανικός; κατασκευάστρια ονείρων;).
Διατηρεί άριστες σχέσεις με τη μουσική και το ραδιόφωνο και εκπέμπει μέσω του radiobubble.gr, το γνωστό ιντερνετικό ραδιόφωνο.
Στο μπλογκ μπορεί να μάθει κανείς περισσότερα πηγαίνοντας στο Rodia’s music galaxy. Για τις ιστορίες της ροδιάς, που δεν περιλαμβάνονται στις καθημερινές αναρτήσεις, υπάρχει το Rodia’s stories. H «ροδιά» κατοικεί στον 3ο γαλαξία, στο βάθος, όπως μας ενημερώνει. Πάντως, και από το… βάθος του 3ου γαλαξία, ανακαλύπτει στιγμές του πολιτικού κι κοινωνικού μας μικρόκοσμου, καταγγέλλει, σχολιάζει, αναρωτιέται, θέτει ερωτήματα και καίρια θέματα, παίρνοντας αφορμές και από τη ζωή μας μετά ΔΝΤ.
Φορολογία στους μπουγαδοκλέφτες
Σωστά! Οι μπουγαδοκλέφτες απειλούν την οικονομία μας και πρέπει να παταχθεί η μπουγαδοκλοπή, καθώς και η κλεφτοκοτίτιδα. Να φορολογηθούν ανελέητα και οι κλεφτοκοτάδες. Αυτοί φταίνε για το χάλι μας και όχι οι φουκαράδες οι εφοπλιστές που, αφού αλλού πάν’ και τρών’ και πίνουν, αλλού πάν’ και τα δίνουν, βεβαίως. Σιγά μη πληρώσουν και φόρους, λέμε… Σημείωση: μπουγαδοκλέφτης και κλεφτοκοτάς ήταν δυο «επαγγέλματα» συνηθισμένα σε παλιές εποχές. Ο μεν πρώτος έκλεβε τα ρούχα που άπλωναν οι νοικοκυρές στα σκοινιά για να στεγνώσουν, ο δε δεύτερος έκλεβε κότες από τα κοτέτσια που διατηρούσαν σχεδόν όλα τα παλιά νοικοκυριά – ένεκα το «αβγό της ημέρας», για τα παιδιά. Σήμερα, με τα στεγνωτήρια και με την έλλειψη παιδιών, τα επαγγέλματα αυτά χάθηκαν.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις
1. Φέτος δεν θα πάω διακοπές, δεν φτάνουν τα μπικικίνια, μια και το 200άρι έφτασε μόνο για την εξόφληση μερικών μικροχρεών.
2. Επειδή δεν θα πάω διακοπές, θα στερηθεί το μερίδιό μου στα έσοδα της χρονιάς του το μικρό ξενοδοχειάκι παραθαλάσσιου χωριού.
3. Επειδή δεν θα πάω διακοπές, πιθανότατα, θα επιβαρύνω το Ταμείο μου, για πρώτη φορά ως τώρα, μια και οι διακοπές -το κολύμπι ειδικά- βοηθούν την καλή κατάσταση της υγείας μου.
4. Πρέπει να τρέξω να βγάλω εγκαίρως συνταγολόγιο, πράγμα που δεν χρειάστηκα ίσαμε τώρα.
5. Επειδή δεν θα πάω διακοπές, θα επιβαρύνω την ατμόσφαιρα της πόλης μου.
6. Επειδή δεν θα πάω διακοπές, θα συνεχίσω να μένω στην πόλη μου και αυτόν το μήνα και να πετάω σκουπίδια στους κάδους.
7. Επειδή δεν θα πάω διακοπές, θα αυξήσω την κατανάλωση ρεύματος με το μαγείρεμα κ.λπ. συσκευές μια και τα ταβερνεία της περιοχής μου έκλεισαν κιόλας.
8. Προσθέστε ό,τι άλλο μπορεί να συμβεί, επειδή δεν θα πάω διακοπές φέτος!

Ελπίζω να περισσέψουν τίποτα ψιλά για κάνα σινεμαδάκι, τουλάχιστον… Ευτυχώς, έμαθα πού πήγαν τα χρήματα του επιδόματος διακοπών που δεν έλαβα φέτος.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!