Αρχική κοινωνία Αθωώθηκαν οι ακτιβιστές κατά της ανατίμησης των εισιτηρίων

Αθωώθηκαν οι ακτιβιστές κατά της ανατίμησης των εισιτηρίων

Αθώοι κριθήκαμε από το δικαστήριο στις 9/3/2017 οι τέσσερις κατηγορούμενοι του κινήματος του 2011 κατά των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων που έφταναν ακόμα και το 40%. Μια άκρως πολιτική δίκη στην οποία η κατηγορία ήταν «δημόσια πρόκληση σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων».

Στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης ο Απόστολος Κασιμέρης, εργαζόμενος στις συγκοινωνίες, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός από τη ΛΣ Κολωνού – Ακαδ. Πλάτωνος, ο Κώστας Τουλγαρίδης από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα Σταύρος Τζιορτζιώτης ανέφεραν ότι και τότε και σήμερα το κίνημα, οι φορείς που εκπροσωπούν, οι ίδιοι, όπως και χιλιάδες ακόμα αγωνιστές, συμμετέχουν στους αγώνες ενάντια σε μέτρα και κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, που ιδιωτικοποιούν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, ότι οι αγώνες δεν καταστέλλονται και θα συνεχίσουν να διεξάγονται για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα κοινωνικά δικαιώματα ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ευχαριστούμε τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες του εργατικού κινήματος, των ανέργων της νεολαίας, συλλογικότητες περιοχών, κινήσεις πόλης και περιφέρειας, πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα που με πλήθος ψηφίσματα δήλωσαν την αλληλεγγύη τους.

Ευχαριστούμε όλους τους συναγωνιστές που μας συμπαραστάθηκαν και όσους παραβρέθηκαν στο δικαστήριο. Θα είμαστε όλοι μαζί στους αγώνες για το δίκιο και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

 

Ελπίδα Αλεβίζου, Πέτρος Δένδης, Γιάννης Καράμπελας, Δημήτρης Οικονομίδης

Σχόλια

Exit mobile version