Αρχική στήλες plebe Ας τους αλλάξουμε τα φώτα

Ας τους αλλάξουμε τα φώτα

Του Κώστα Γκιώνη

Ξυπνήσαμε μάλλον αργά: το σκοτάδι εδώ και χρόνια παρέμενε πεισματικά σε κάποια σπίτια. Κι ενώ αυτά τα σπίτια μας φαίνονταν τόσο μακριά, σχεδόν αόρατα από τους περισσότερους, ξαφνικά αρχίσαμε να τα βλέπουμε γύρω μας. Είδαμε τις φιγούρες να περπατούν με κεριά, σαν ξωτικά, μην περιμένοντας καμία ανάσταση. Άρχισαν οι καμπάνες να κτυπάνε για ακόμα πιο κοντινούς μας, αρχίσαμε όλοι μας να νοιώθουμε τον εφιάλτη του λογαριασμού που έρχεται, και που ανοίγοντας τον, πετιέται το τέρας, καρφώνει με λύσσα τα δόντια-σύριγγες στις φλέβες μας και ρουφάει με πάθος το αίμα μας. Τα πάντα σκοτεινιάζουν γύρω μας. Tο τέρας, καλοθρεμμένο, συνεχίζει ακάθεκτο την δουλειά του.

Οι προστάτες του, μια δράκα ξιπασμένων και αμετροεπών καθικιών που, έχοντας την ασυλία των καλοπληρωμένων μιντιακών ψιττακών, έχουν αποθρασυνθεί πλήρως και εκτοξεύουν τη μια βαρβαρότητα πίσω από την άλλη. Δεν έχουν πλέον κανέναν ηθικό φραγμό, τους διακρίνει ένας λουδοβικισμός και μια έπαρση άνευ προηγουμένου. Ο ένας μας πετάει στη μούρη ότι «ο τζάμπας πέθανε, να πληρώσουν τη ΔΕΗ», λες και δεν την πληρώναμε τόσα χρόνια. Η άλλη μας λέει «χαλάλι του του προέδρου», που κτίζει βιλάρα από το αίμα μας. Και ο τρίτος ο καλύτερος μας λέει ότι έκανε μεγάλο καλό στον ελληνικό λαό ο πρόεδρος.

Η κοινωνία ζει στο έλεος του κάθε καλοβολεμένου τσογλανιού που η κυβέρνηση βαπτίζει άξιο και του φουσκώνει τα μυαλά και τις τσέπες με εξουσία και χρήμα. Και με μια αντιπολίτευση ξενέρωτη, φοβική, που λειτουργεί με τη λογική του ώριμου φρούτου, περιμένοντας να πέσει από μόνο του. Το παραμυθάκι των ιδιωτικοποιήσεων και του υγιούς ανταγωνισμού που θα είναι προς όφελος των καταναλωτών γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος. Σιγά μην και δεν τα βρίσκανε μεταξύ τους οι εταιρίες να δημιουργήσουν ένα ωραιότατο καρτέλ και να καθορίζουν τις τιμές ανάλογα με τα συμφέροντά τους…

Βγήκε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας καθησυχάσει, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός μέσα στο Μάη θα εξαγγείλει τέτοια μέτρα που δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς 4 και 5 φορές πιο υψηλούς από τους κανονικούς! Όπερ μεθερμηνευόμενο: «Δεν πρόκειται ρε μπαγλαμάδες να ξαναπληρώσετε 5 φορές πιο πάνω. Θα το πληρώνετε 3 φορές επάνω και θα λέτε κι ευχαριστώ, γιατί εμείς οι άξιοι έχουμε μεγάλα έξοδα και μεγάλα σόγια να θρέψουμε και πολλά εκκολαπτόμενα τσογλανάκια να σπουδάσουμε στα Χάρβαντ και στα Ματσατσούτσες… Γι’ αυτό μικροί υπάνθρωποι-πρωτοπίθηκοι θα σας αλλάξουμε τα φώτα, λες και στις σπηλιές που γεννηθήκατε είχατε και φώτα».

Ξυπνήστε πριν ανοίξετε τα μάτια σας και δείτε τα σκοτάδια που σας έχουν επιβάλλει, ακόμα και τώρα που νομίζετε ότι έχετε φως.

Ας τους αλλάξουμε εμείς τα φώτα!

Σχόλια

Exit mobile version