Αρχική διεθνή Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Κρεσέντο καταστολής και φίμωσης του κινήματος No Green Pass στην Ιταλία

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται από τότε που άρχισαν οι μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επιβολή του Green Pass από την «οικουμενική» κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία*. Τις προηγούμενες μέρες, για μια ακόμη φορά, δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σε πολλές ιταλικές πόλεις. Αλλά εδώ –όπως και στον υπόλοιπο πλανήτη– δεν θα το πληροφορηθεί σχεδόν κανείς, αφού τα περισσότερα ΜΜΕ (από μεγάλα και συστημικά έως μικρά και ριζοσπαστικά…) τηρούν αιδήμονα σιωπή. Μόνο έμμεσα μπορεί να μάθει κανείς κάτι, όταν δημοσιεύονται κείμενα που στοχεύουν στη δυσφήμηση των διαδηλωτών ως συνωμοσιολόγων, ακροδεξιών, αρνητών κ.ο.κ. Όπως συνέβη προχθές, όταν πλείστα ΜΜΕ έσπευσαν να αναπαράξουν το… non paper της κυβέρνησης Ντράγκι, «πληροφορώντας» το κοινό ότι ο κορωνοϊός κάνει θραύση στην Τεργέστη – κι ότι φυσικά γι’ αυτό φταίνε οι διαδηλώσεις ενάντια στο Green Pass, όπου πρωταγωνιστούν οι λιμενεργάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εγχώριο Liberal, που γράφει πως «ο Βαλέριο Βαλέντι, ανώτατος αστυνομικός της Τεργέστης, είπε ότι το τρέχον ξέσπασμα ήταν “αυστηρά συσχετισμένο” με τις διαμαρτυρίες», και ότι «οι γιατροί συμφώνησαν»**. Ε, αφού το είπε ανώτατος αστυνομικός και συμφώνησαν και οι γιατροί (ποιοι γιατροί, δεν μας λέει το καλό ΜΜΕ), ουδέν σχόλιον!

Ακόμη πιο εκκωφαντική είναι όμως η σιωπή, ιδίως των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών, αριστερών κ.ο.κ., μπροστά στο κρεσέντο καταστολής και φίμωσης του κινήματος No Green Pass από τις ιταλικές αρχές – οι οποίες έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τις εγγυήσεις που αυτό παρέχει όσον αφορά τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών. Πλήρης σιωπή, τόσο στην Ιταλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο (περιλαμβανομένης βέβαια και της Ελλάδας), για το γεγονός ότι οι σύγχρονοι γραβατοφορεμένοι κολονέλοι του Ντράγκι δεν αρκούνται πλέον στη «συνήθη» λασπολογία από τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ των ελίτ, ούτε στο εξίσου σύνηθες ξυλοφόρτωμα των διαδηλωτών. Τρία μόνο παραδείγματα αρκούν για να καταδειχθεί πώς το μεταδημοκρατικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης που οικοδομείται και στη γειτονική Ιταλία έχει ξεφορτωθεί πλέον και τα τελευταία προσχήματα:

  1. Ο Ρομπέρτο Ντιπιάτσα, δήμαρχος της Τεργέστης και στέλεχος της μπερλουσκονικής Φόρτσα Ιτάλια, με την υποστήριξη του περιφερειάρχη Μασιμιλιάνο Φέντριγκα (που ανήκει στη Λέγκα του Σαλβίνι), αυτήν την εβδομάδα απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις στην Τεργέστη έως το τέλος του 2021, και τόσο απλά ξεμπέρδεψε με όσους διαμαρτύρονται! Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, και κανείς «αριστερός», «προοδευτικός» κ.λπ. δεν έβγαλε τσιμουδιά.
  2. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν και από την ιταλική Αστυνομία, η οποία την Τετάρτη εξόρισε(!) από τη Ρώμη τον Στέφανο Πούτζερ, εκ των ηγετών των λιμενεργατών της Τεργέστης, που είχε ξεκινήσει καθιστική διαμαρτυρία στην Πιάτσα ντελ Πόπολο. Ο Πούτζερ κατηγορήθηκε ότι «δεν είχε την άδεια των αρχών» και τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στη Ρώμη για ένα χρόνο! Τσιμουδιά και για αυτό το εξωφρενικό γεγονός.
  3. Οι κεντροαριστεροί βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, επικουρούμενοι από τους συναδέλφους του της Βίβα Ιτάλια (το κόμμα του Ρέντσι) και της Φόρτσα Ιτάλια, κινητοποίησαν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εποπτείας της Ιταλικής Ραδιοτηλεόρασης και ζητούν να καρατομηθεί ο δημοσιογράφος Ζίγκφριντ Ρανούτσι επειδή σε εκπομπή της περασμένης Δευτέρας έδωσε τον λόγο σε υποστηρικτές του κινήματος No Green Pass!

Κάπου εδώ, πραγματικά, πιάσαμε πάτο. Και το πιο τραγικό είναι ότι –πλην λαμπρών εξαιρέσεων– η ιταλική, ευρωπαϊκή κ.λπ. αριστερά (συγκυβερνώσα και μη) χαίρεται για τη φίμωση και την καταστολή των… «ακροδεξιών αρνητών». Μάλλον είναι η ώρα που παίρνουν πάλι το πάνω χέρι οι πιο αποκρουστικές πλευρές και παραδόσεις της, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ορφανές τις συμπιεζόμενες λαϊκές τάξεις, τα πληβειακά στρώματα που προορίζονται από τις ελίτ για ολοκαύτωμα, τους τίμιους πολίτες που αποζητούν αξιοπρέπεια και ελευθερία. Το μόνο καλό είναι ότι έτσι τελειώνουν και οι ψευδαισθήσεις ότι «απ’ ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα». Διότι η πάλαι ποτέ αριστερή Παναγιώταινα έχει πλέον περάσει, ψυχή τε και σώματι, στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Ε.Φ.

 

* «No Green Pass» (φύλλο 563).

* «Ο κορονοϊός σαρώνει το προπύργιο των αρνητών» (www.liberal.gr/world, 4/11/2021).

Σχόλια

Exit mobile version