Αρχική πολιτική editorial «Απειλή» και ελευθερία

«Απειλή» και ελευθερία

Μέσα σε λίγα 24ωρα κατασκευάστηκε και παρουσιάστηκε από όλο το μιντιακό σύμπλεγμα, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα συστημικά κόμματα ο νέος εχθρός. Οι «ανεμβολίαστοι» πολίτες είναι η νέα απειλή. Αυτοί απειλούν την υγεία των πολλών, είναι το μίασμα της κοινωνίας, είναι κάτι σαν τους λεπρούς που θέλουν να ανακατεύονται με τους υγιείς. Το κράτος όμως θα οικοδομήσει νέες Σπιναλόγκες, θα τους περικλείσει σε αυτές, θα τους κάνει παντού τον βίο αβίωτο. Η κοινωνία των πολλών θα δώσει ένα σκληρό μάθημα στους «παρτάκηδες της ανοσίας». Τώρα αρχίζει και επίσημα το κυνήγι. Με αρχικυνηγό τον ίδιο τον Μητσοτάκη: Θα δώσουμε την ελευθερία στους πολλούς, θα στιγματίσουμε και θα πιέσουμε τους «αρνητές», θα τους βάλουμε σε καραντίνα, θα τους διώξουμε από δουλειές, θα ψηφίσουμε την «υποχρεωτικότητα», θα απαγορεύσουμε κάθε μετακίνησή τους, θα τους αποκλείσουμε από την κανονική ζωή.

Αν αυτό δεν λέγεται δικτατορία των υγιών ελίτ, αν αυτό δεν είναι μια δυστοπία όπου η βιοπολιτική προχωρά με βήμα ταχύ, αν αυτό δεν έχει να κάνει με τον νέο ραφιναρισμένο φασισμό των ελίτ και της παγκοσμιοποίησης, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Και γιατί όχι; Αυτό το σόου το έχουν ονομάσει «επιχείρηση Ελευθερία»…

Εδώ δεν έχουμε μια συντεταγμένη και δημοκρατική κοινωνία που ψάχνει και ερευνά τρόπους αντιμετώπισης μιας πανδημίας και πώς να προφυλαχθεί από τις επιπτώσεις της. Έχουμε μια από τα πάνω επιβολή και επίθεση ενάντια στην ελευθερία και τη ζωή στο όνομα των πολλών. Οι «πολλοί» μπορούν να καταπατούν συντάγματα, ελευθερίες, δικαιώματα και να επιβάλλουν αυτό που αυτοί νομίζουν ότι είναι «για το καλό μου», που λέει το τραγούδι.

Οι ελίτ δεν μπορούν να κάνουν χωρίς εχθρό. Σε λίγα χρόνια βάφτισαν εχθρούς διαδοχικά τους «αγανακτισμένους», τις «πλατείες», τους «ψεκασμένους», τους «εθνολαϊκιστές», τους «μακεδονομάχους», και τώρα τους «αντιεμβολιαστές-αρνητές». Όλοι αυτοί είναι ο «εσωτερικός εχθρός». Φυσικά αναφέρονται σε μαζικές αντιδράσεις του απλού λαού, που αγανακτεί, αντιδρά, συγκεντρώνεται, διαδηλώνει, μαζεύει υπογραφές, σε κατευθύνσεις που δεν συνάδουν με τις προδιαγραφές της παγκοσμιοποίησης. Οι αντιδράσεις αυτές ταμπελάρονται αμέσως: σκοταδιστικές, φασιστικές, ανορθολογικές, επικίνδυνες κ.ο.κ.

Ο διχασμός που θέλουν να επιφέρουν στην κοινωνία είναι σχεδιασμένος και κατευθυνόμενος. Προπάντων βολικός για τις ελίτ της παγκοσμιοποίησης, που τώρα υποτίθεται ότι πολεμούν έναν ιό. Λένε «έχουμε πόλεμο». Άρα έχουμε κάθε δικαίωμα να επιβάλλουμε μια καταπάτηση της ελευθερίας και την εγκαθίδρυση ενός κράτους έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουμε καιρό να πείσουμε. Τώρα θα δράσουμε. Έτσι όμως κτίζουν μια νέα μοντελοποίηση, που θα τρίβουμε τα μάτια μας για το τι περιλαμβάνει και πώς αλλάζει όλη η ζωή μας.

Ο διαχωρισμός της πανδημίας από την κοινωνική μοντελοποίηση που επιβάλλεται στο όνομα της καταπολέμησής της είναι το πιο σκοταδιστικό, το πιο σκοτεινό, το πιο ανορθολογικό και καταστροφικό σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή. Όποιος διαχωρίσει τη μία πλευρά και ξεχάσει την άλλη στην ουσία βοηθά τις ελίτ να πετύχουν τις στοχεύσεις τους.

Οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης το δείχνουν εδώ και χρόνια, με τα γιουρούσια ενάντια στα υγειονομικά συστήματα, τις περικοπές δαπανών, το κλείσιμο των νοσοκομείων κ.λπ.: αδιαφορούν για την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού. Παραγγελίες και κέρδη θέλουν μόνο, σε ένα περιβάλλον γενικευμένης δυστοπίας και παγκόσμιου απαρτχάιντ.

Αύριο-μεθαύριο θα βρεθούν κι άλλες αφορμές για παγκόσμιες σταυροφορίες. Νέες πανδημίες, «κίτρινος κίνδυνος» (Κίνα), μέχρι και εισβολή εξωγήινων… Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα γενικευτεί και παραταθεί. Θα γίνει «κανονικότητα».

Μονή σοβαρή στάση είναι η αντίσταση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και τις υλοποιήσεις τους, στο όνομα της ελευθερίας, του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και του σεβασμού της ζωής.

Σχόλια

Exit mobile version