Αρχική στήλες εν τέλει Αντισταθείτε, αντισταθείτε, αντισταθείτε

Αντισταθείτε, αντισταθείτε, αντισταθείτε

Απαρτχάιντ. Κανονικό και δια στόματος πρωθυπουργού.
Όσοι ακόμα δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν το κατονομάζουν ως τέτοιο, όσοι δεν το καταγγέλλουν ανοιχτά και δεν ζητούν την άμεση κατάργηση του δεν βάζουν πλάτες στην «Επιστήμη» ή την «Κοινή λογική», όπως νομίζουν. Ούτε κάνουν τα στραβά μάτια γιατί ‘εντάξει είναι σκληρά τα μέτρα αλλά το εμβόλιο είναι χρήσιμο και κάπως πρέπει να αναχαιτιστεί η πανδημία». Βάζουν πλάτη σε μια άθλια και δολοφονική (κυριολεκτικώς) κυβέρνηση, κάνουν τα στραβά μάτια σε μια καραμπινάτη αντιδημοκρατική εκτροπή.

Γιατί οι αθεόφοβοι που παριστάνουν την κυβέρνηση αποφάσισαν εν μέσω ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων, λειτουργίας του ΕΣΥ στο κόκκινο και έναρξης του χειμώνα (που έτσι κι αλλιώς σηματοδοτεί την έξαρση των ιογενών λοιμώξεων) να αποκλείσουν από όλους τους κλειστούς χώρους τους μοναδικούς πολίτες που με κάποια βεβαιότητα δεν ήταν/είναι φορείς του ιού. Όση βεβαιότητα μας παρέχει ένα αρνητικό rapid test που σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερη από το να δείχνεις ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού και να στοιβάζεσαι σαν σαρδέλα μέσα σε ένα κλαμπ. Χωρίς μάσκα, χωρίς αποστάσεις και με πιθανή συμπτωματολογία.

Ούτε ακριβώς ισχύει ότι «η κακή κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει πεισμώνει τους ανεμβολίαστους και σαμποτάρει τα καλά εμβόλια». Όχι ότι τα εμβόλια είναι κακά ‒ αν και δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι ακριβώς. Γλιτώνεις από τη βαριά νόσο και τη νοσηλεία και είσαι πολύ λιγότερο μεταδοτικός και αυτά τα βλέπεις χωρίς να έχεις ειδικές γνώσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να κυριαρχεί ο επιστημονισμός και η αφελής ψευδαίσθηση ότι οι «κακές» κυβερνήσεις δεν αξιοποιούν τα δώρα της «καλής» επιστήμης και γίνονται εξωφρενικοί συμψηφισμοί με τα παλιά εμβόλια. Λες και κρινόταν από την κυκλοφορία του MMR η επαναλειτουργία του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού ή έφτιαξαν το εμβόλιο έναντι του πνευμονιόκοκκου για να γονατίσει γεωπολιτικά η μία υπερδύναμη την άλλη ή έγινε κούρσα δισεκατομμυρίων δολαρίων για το ποια χώρα θα φτιάξει πρώτη το εμβόλιο για τον τέτανο.

Αν πιστεύουμε ότι οι παραπάνω παράγοντες είναι αμελητέοι και αφήνουν ανεπηρέαστη την επιστήμη και αντιστοίχως τα «δώρα» της ας το ξανασκεφτούμε. Και τέλος πάντων τι άλλο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να εμβολιάσει με το στανιό τους ανεμβολίαστους; Τους απολύει, τους χρεώνει τις εξετάσεις τους, τους κατασυκοφαντεί, τους επιβάλλει λοκντάουν. Πρέπει, δηλαδή να τους μαζέψει στις πλατείες και να τους εμβολιάσει δεμένους πισθάγκωνα;
Και γιατί νομίζουμε ότι αν ο κόσμος ενημερωθεί «σωστά» θα πάει να εμβολιαστεί; Δεν υφίσταται το δικαίωμα στο να κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει με το σώμα του; Ή μήπως είναι τόσο μεγάλος ο φόβος να μην μας πούνε «ψεκασμένους» που φοβόμαστε να πούμε το προφανές; Ότι, δηλαδή, με πρόσχημα την πανδημία στήνονται καθεστώτα βιοπολιτικού ελέγχου και επιτήρησης;

Ακόμα χειρότερα υπάρχει η πεποίθηση ότι αν εμβολιαστούν όλοι κάπως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μπορεί βέβαια κυβερνήσεις και κεφάλαιο να προετοιμάζουν τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, οι ελίτ να μιλάνε για τομή στη σύγχρονη ιστορία, τα think tanks να σχεδιάζουν την επέκταση της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, της ψηφιοποίησης των πάντων και την αντικατάσταση της υλικής πραγματικότητας από το metaverse αλλά δεν πειράζει. Πολλοί νομίζουν ότι αν κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και κάνουν το εμβόλιο ‒ό,τι εμβόλιο τους δώσει η κυβέρνηση‒ συμβάλλουν στην απελευθέρωση της κοινωνίας.
Λες και αν τελικά μετατραπεί όντως σε μια «γριππούλα» ο κορωνοϊός μετά από 1-2 χρόνια (αν δεν μεταλλαχτεί ξανά, αν δεν εμφανιστεί μία νέα πανδημία ή αν χρεοκοπήσει εντελώς η διαχείριση της τωρινής), οι κυβερνήσεις θα αποσύρουν όλα αυτά τα φασιστικά μέτρα. Λες και υπάρχει η περίπτωση το 2024 να βγούνε και να πούνε «εντάξει τελειώσαμε, ήσασταν καλά παιδιά, τέρμα τα barcodes, οι έλεγχοι και οι περιορισμοί». Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο;

Αν μερικοί τα παραπάνω τα θεωρούν ολίγον «ψεκασμένα». δεν πειράζει. Είναι και αυτό μία άποψη. Ας μας πουν, όμως, τι διαφορετικό από τον Μητσοτάκη λένε τόσο καιρό που χθες έκλεισε το διάγγελμα του λέγοντας «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».
Και για να τον παραφράσουμε: Απέναντι στις χούντες του μέλλοντος, αντισταθείτε, αντισταθείτε, αντισταθείτε…

Σχόλια

Exit mobile version