Η Ν.Δ., το κόμμα των… άριστων, επιθυμεί να κυβερνήσει ξανά αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, ετούτη τη φορά με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ν.Δ., το κόμμα των… άριστων, διατείνεται πως έχει λύσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν και ταλανίζουν αυτή την αποικία χρέους, της οποίας οι πολιτικοί καμώνονται πως μπορούν να λάβουν αποφάσεις.

Η Ν.Δ., το κόμμα των… άριστων, τα δίνει όλα για να πετύχει την πολυπόθητη πρωτιά!

Τόσο πολύ «όλα» που τα στελέχη της μας αφήνουν κυριολεκτικά ενεούς όταν τους ακούμε να αναπτύσσουν το πρόγραμμά τους.

Μόλις τη βδομάδα που μας πέρασε, είχαμε την «ευτυχή» συγκυρία να ακούσουμε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, να κλείνει την πόρτα της εργασίας στο δημόσιο σε όλους τους συμβασιούχους που εργάζονται ήδη γι’ αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε επί λέξει: «Το Σύνταγμα λέει ότι οι συμβασιούχοι είναι συμβασιούχοι. Θα εφαρμοστεί η διάταξη του Συντάγματος. Δεν μπορούμε να έχουμε συνεχείς παρατάσεις. Θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Ότι λέει το Σύνταγμα».

Λίγες μέρες νωρίτερα ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης είχε δηλώσει επίσης επί λέξει: «Θα ανατρέψουμε το Νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από εκεί και πέρα θα δώσουμε τη δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, από έναν προσωπικό κουμπαρά. Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα, που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, ήταν ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική. Θα δοθεί η δυνατότητα επικουρικής ασφάλισης από τον ατομικό κουμπαρά. Βεβαίως χρειάζονται προϋποθέσεις, ώστε να καλύπτονται και να εξασφαλίζονται τα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια άλλη φιλοσοφία του Ασφαλιστικού».

Προηγήθηκε η δήλωση του έτερου αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σε μια ακόμη εξαιρετική επίδειξη αντικομμουνισμού (μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν σε παρόμοιες αναφορές) δήλωσε με αφορμή την κατάργηση των Λατινικών και την είσοδο της Κοινωνιολογίας πως «η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που καταργεί το μάθημα των Λατινικών κι αυτό πάνε και το αντικαθιστούν με την κοινωνιολογία, με ένα μάθημα που κάνει τα παιδιά αριστερά»!

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν ο γραμματέας της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, απεύθυνε πρόσκληση για συμπόρευση με τη Ν.Δ. σε όλους και όταν ερωτήθηκε εάν το κάλεσμα απευθύνεται και σε στελέχη της ακροδεξιάς, έκανε μια τετραπλή εναέρια πιρουέτα και είπε πως δεν χρειάζεται να μπει κανείς σε λεπτομέρειες «το κάλεσμα είναι ανοιχτό. Δεν υπάρχει ένας κανόνας για όλα, εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες».

Μετά από όλα αυτά είναι σίγουρο πως το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να πανηγυρίζει για τη χείρα βοηθείας που του δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, την ώρα που, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, η μεν ελληνική κοινωνία βιώνει την ίδια καθημερινότητα και τα ίδια προβλήματα (ΕΝΦΙΑ, φόροι κτλ), οι δε συνταξιούχοι ετοιμάζονται για μια ακόμη περικοπή των συντάξεων τους.

* Η Ζηνοβία Σαπουνά είναι ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής «Καλημέρα Όλη Μέρα» στο News 247 στους 88,6

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!