Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Αγκυλωτός… λόγος, κερκόπορτα της Δημοκρατίας

Αγκυλωτός… λόγος, κερκόπορτα της Δημοκρατίας

Η Ελλάδα των Μνημονίων δεν γέννησε μόνο υποταγή και φτωχοποίηση, αλλά συνόδευσε τη δυστυχία της με τους ήχους από τον βηματισμό της «χήνας», μιας καρικατούρας ελληνικών(;) ταγμάτων εφόδου. Απειλήθηκε από την, τυλιγμένη σε ελληνική σημαία, ιδεολογία του αγκυλωτού σταυρού που προσφέρει στους εξαθλιωμένους αλλά και προδομένους μια διέξοδο αντίδρασης, από ένα σύστημα εξουσίας που τους είχε γονατίσει, αφαιρώντας τους την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Και όταν μπόρεσε να κοιτάξει το «τέρας» στα μάτια και να το αντιμετωπίσει, όταν μπόρεσε να δώσει δημιουργική διέξοδο ανατρέποντας με όρους Δημοκρατίας το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς διακυβέρνησης, βρήκε μπροστά της τους «πραιτωριανούς» του συστήματος και των μνημονίων.

Δεν φοράνε άρβυλα και στολές παραλλαγής, δεν περπατούν με βηματισμό, αποφεύγουν τη σωματική βία, είναι μάλιστα κοσμοπολίτες, μορφωμένοι, με άποψη στο ντύσιμο, στη μουσική, στον κινηματογράφο και βεβαίως στην πολιτική. Είναι προβεβλημένοι, αρκετοί από αυτούς επαγγελματικά επιτυχημένοι, κοινωνικά δραστήριοι. Με λίγα λόγια, αποτελούν πρότυπα αστών και προωθούνται ως παραδείγματα προς μίμηση.

Έναν τέτοιο τύπο συνάντησε και η Θεσσαλονίκη. Έναν αστό, μποέμ, που αφού «ρούφηξε» τους χυμούς της ζωής, γέμισε εμπειρίες, επενδύθηκε με τα παλ χρώματα ενός «σαλονάτου» προοδευτισμού, κατόρθωσε κατόπιν να γίνει, πατώντας πάνω στην αποχή και την αμέριστη στήριξη των μέχρι χθες κρατούντων, δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ο συμπαθής, ιδιόρρυθμος ή και γραφικός Μπουτάρης, όπως παρουσιαζόταν, ανέλαβε δράση τώρα που απειλούνται «τα ιερά και τα όσια» μιας μέχρι χθες «κυβερνώσας Ελλάδας».

Τα παλ χρώματα του προοδευτισμού άρχισαν να μαυρίζουν, η συμπαθής χαμογελαστή φυσιογνωμία να σκληραίνει, και η γραφικότητα να περιορίζεται μόνο στα χαρακτηριστικά ενός «πραιτωριανού».

Δεν έχει καμία αναστολή. Οι άνθρωποι και το σύστημα συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, που τον στηρίζουν, έδωσαν διαταγή πολέμου γιατί απειλούνται. Αυτός και οι όμοιοί του στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα, παρατάξεις και ιδεολογίες και χτυπούν με κάθε μέσο.

Το στόμα ξερνάει απειλές, συκοφαντίες, ύβρεις και φόβο. Ο Αγκυλωτός του… λόγος αποκαλύπτει, εξόχως, τη φασίζουσα αντίληψη. Αυτήν που έκρυβε όταν οι καιροί ήταν πιο βολικοί. Αυτήν που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα, γιατί διαχέεται ύπουλα, καλυμμένη πίσω από τέτοιους μποέμ-δημάρχους ή πρώην δημοσιογράφους-πολιτικούς αρχηγούς ή τηλεβιβλιοπώλες-βουλευτές.

Χωρίς φόβο, ανοχή ή αποχή, οφείλουμε να καταγγείλουμε και να ακυρώσουμε τον Αγκυλωτό… λόγο, την πιο επικίνδυνη κερκόπορτα της Δημοκρατίας.

 

Θόδωρος Τοσουνίδης, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Σχόλια

Exit mobile version