Αρχική πολιτική 60% αύξηση – 100% κλέφτες

60% αύξηση – 100% κλέφτες

Διόδια-φωτιά στη χώρα-παράδεισο των διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων εργολάβων. Του Χρήστου Παναγή

Πάνε 4 χρόνια που ξεκίνησε ένα ακόμα μεγάλο κόλπο της διαπλοκής, αυτή τη φορά στους εθνικούς μας δρόμους με τις συμβάσεις παραχώρησης στους μεγάλους –πανταχού παρόντες– εργολάβους.
Διόδια σαν μανιτάρια ανά 30 χλμ., συνεχείς αυξήσεις-φωτιά, διόδια σε δρόμους καρμανιόλες, διόδια σε δρόμους εργοτάξια παρατημένα, διόδια σε δρόμους έτοιμους και πληρωμένους από χρόνια, δίπλα σε ένα ανεπαρκές, επικίνδυνο και ημιτελές παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Ξεκίνησαν κάποια έργα, είναι η αλήθεια, με πολλά προβλήματα και σκοτεινά σημεία, με μεγάλες καθυστερήσεις, όπου πάντοτε νόμος ήταν το δίκιο του εργολάβου.
Άλλωστε έχει προβλεφθεί από τις ληστρικές και αποικιοκρατικές συμβάσεις η απουσία ουσιαστικού δημόσιου ελέγχου, αφού την επίβλεψη των έργων και της λειτουργίας ασκούν ιδιωτικές-συνεργάτιδες εταιρίες που πληρώνονται από τους καλούς μας εργολάβους.
Κι έξαφνα τα έργα σταμάτησαν, έκλεισαν τα εργοτάξια, απολύθηκαν οι εργαζόμενοι – εκτός από αυτούς των σταθμών διοδίων, αφού τα διόδια βεβαίως στη χώρα παράδεισο των διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων εργολάβων συνέχισαν να εισπράττονται κανονικά.
Το γεγονός ότι αποτελούσε συμβατική υποχρέωση των εργολάβων η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων, δεν τους εμπόδισε να κλείσουν τα εργοτάξια με αιτιολογία τη διακοπή χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Οι κυβερνώντες μέχρι και στημένη φιέστα επανεκκίνησης των έργων πραγματοποίησαν, πέρυσι, με νοικιασμένα για δυο μέρες μηχανήματα που μετέφεραν λίγους σωρούς μπάζων πέρα-δώθε για τα τηλεοπτικά πλάνα, γιατί το πόπολο είχε αρχίσει να αγανακτεί επικίνδυνα με την κατάσταση.
Κι ήρθε ο φετινός χειμώνας κι έκλεισε η νέα συμφωνία και πέρασε από τη μνημονιακή Βουλή –σιγά μη δεν πέρναγε– και νά χαμόγελα ο υπουργός «Δεν-διάβασα-το-Μνημόνιο» κι ο συναρμόδιος του ξεπουλήματος, και το πάρτι πλέον αγριεύει στους εθνικούς μας δρόμους.
Κι άλλα λεφτά, πολλά λεφτά από το δημόσιο ταμείο, από μας δηλαδή, και γενναίες αποζημιώσεις πάλι από μας, και αρκετό ΕΣΠΑ πάλι κομμένο από μας, και μείωση αντικειμένου, κι επιμήκυνση του χρόνου παραχώρησης και βέβαια οι απαραίτητες μεγάλες αυξήσεις μέχρι και 60% και πολλοί νέοι σταθμοί διοδίων.
Δεν πα’ να λένε τα στοιχεία του υπουργείου ότι οι καλοί μας εργολάβοι έχουν εισπράξει από το Δημόσιο κι από τα διόδια περισσότερα χρήματα από την αξία των εκτελεσμένων έργων, τα παπαγαλάκια των καναλαρχών να ‘ναι καλά.

Οργή και στη Β.Α. Αττική
Πραγματικά είναι απίστευτο μέχρι πού μπορούν να φτάσουν! Πραγματικά αυτό που συμβαίνει στους εθνικούς μας δρόμους είναι άλλη μια απροκάλυπτη ληστεία του εισοδήματος των πολλών προς όφελος των λίγων.
Έχει αξία κι ενδιαφέρον να παραθέσουμε τα σχόλια που μας μετέφεραν κάτοικοι και φίλοι της Β.Α. Αττικής, της περιοχής που έχει στοχοποιηθεί περισσότερο από τη μεγάλη επίθεση της διαπλοκής μέσω των διοδίων.
Στην ερώτηση ποιο είναι το σύντομο σχόλιό σας για την αύξηση 60% στα διόδια της περιοχής, μας απάντησαν:
– Νάσος: Για άλλη μια φορά η πολιτεία μας εξυπηρετεί αυτούς.
– Χρήστος: Κι όμως, η προκλητική αύξηση δεν είναι παρά μια περιορισμένη πτυχή του τεράστιου σκανδάλου των συμβάσεων παραχώρησης.
– Κώστας: Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, τοπικά, συλλογικά.
– Ευγενία: Συνεχίζουν να ξεπουλάνε τη ζωή μας, πρέπει να τους σταματήσουμε.
– Βασίλης: 60% αύξηση – 100% κλέφτες.
– Γιώργος: Λεφτά για τα μέσα σταθερής τροχιάς κι όχι για τους εργολάβους.
– Φωτεινή: Πόσο θα μας κοροϊδέψουν ακόμα, να ξεσηκωθούμε!
– Διονύσης: Η αύξηση της τιμής των διοδίων σε περίοδο κρίσης φανερώνει ότι η κρίση είναι για το 90% του λαού ενώ το 10% θησαυρίζει. Ας τους ανατρέψουμε!
– Αναστασία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πράξη.
– Ανδρέας: Ο δρόμος προς την ανάπτυξη έχει διόδια. Πού είναι το πρόβλημα;
– Βάσω: Ουκ αν λάβοις παρά του μη θέλοντος.
– Ευδοκία: Μας κλέψαν τα λεφτά μας, δεν τους φτάνει, θέλουν και την αναπνοή μας, φτάνει πια, να τους διώξουμε τώρα.
– Βασίλης: 60% αύξηση – 5% έκπτωση – 100% κλοπή, συμφέρει!
– Χρήστος: Να φύγουν τώρα, με πίσσα και πούπουλα, καβάλα στις μπάρες τους!
– Βαγγέλης: Αν έτσι είναι η ευρω-ελληνική επιχειρηματικότητα, να βάλουμε με την παρέα στην ταβέρνα, 3- 4 άτομα, από ένα κατοστάρικο ευρά ο καθένας, να μας δώσουν ένα δρόμο με διόδια να γίνουμε Λάτσηδες και Μπομπολέοι!
– Θωμάς: πιο πολύς φασισμός… πεθαίνεις!

Σχόλια

Exit mobile version