Αρχική αρχείο στηλών 5' διάλειμμα 5′ διάλειμμα: Κόσμος πάει κι έρχεται

5′ διάλειμμα: Κόσμος πάει κι έρχεται

Κινητικότητα!

Πολύ κινητικότητα, παιδιά.

Από κάθε κατεύθυνση, προς κάθε κατεύθυνση, με πολλή πρεμούρα και με το βλέμμα σταθερά στραμμένο προς την πολυπόθητη κυβερνητική εξουσία, που συνεχίζει να εξιτάρει και να ψιλοδουλεύει όλους τους επίδοξους μνηστήρες της.

«Κόσμος» πάει κι έρχεται, στους πολυδαίδαλους εξουσιαστικούς διαδρόμους και ο πραγματικός κόσμος περιμένει ακίνητος, με τον ΕΝΦΙΑ στο χέρι, ελπίζοντας πως θα βγει ζωντανός από την «ουρά» της ξεφτίλας και της εξαθλίωσής του.

Ο λαός ακίνητος και αποσβολωμένος.

Ελπίζει, αγανακτεί και αναθέτει.

Όμως και να ξεκουνηθεί λιγάκι, δεν το αποφασίζει.

Φαίνεται θα έχει τους λόγους του.

Ψηφίζει» (στους δημοσκόπους) ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί «καταλληλότερο» τον Σαμαρά.

Δεν αντέχει ούτε στιγμή τούτη την κυβέρνηση, όμως δεν θέλει να γίνουν εκλογές για να φύγει.

Και δεν τους θέλει και δεν μας εμπιστεύεται.

Απελπισία και αδιέξοδο!

Και σταθερά πάντα τρίτη δύναμη η Χ.Α.

Αν η κοινωνία στέκει αμήχανη, ακούνητη κι ανέκφραστη σαν τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης, στα κόμματα κόσμος πάει κι έρχεται.

Μεγάλη κινητικότητα και σούρτα-φέρτα.

Τα ευγενή σπορ των συνεργασιών, των συμμαχιών, της ενότητας και των τρυφερών πολιτικών εναγκαλισμών, γνωρίζουν μέρες δόξας.

Βουλευτές φεύγουν, έρχονται, ξαναφεύγουν, ανεξαρτητοποιούνται. Φτιάχνονται κόμματα, κινήσεις, συλλογικότητες, διαλύονται, ξαναφτιάχνονται.

Πολλή κινητικότητα και το παλιό και σοφό «μάζευε κι ας είναι και ρόγες», γνωρίζει μεγάλες πιένες.

Έστω κι αν όλες οι ρόγες δεν είναι και της προκοπής.

Φτάνει να μαζευτούν από ’δω 120 ή από ’κει 180.

Αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως ο κύριος Φώτης αναδεικνύεται ένας εκ των πλέον επιτυχημένων πρωταγωνιστών του σπορ «πέρα-δώθε».

Δεν είναι πολύς ο καιρός που δήλωνε ο σοβαρός πολιτικός ότι «οι δύο πολιτικοί πόλοι –αυτός της δικομματικής κυβέρνησης και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ– δεν μπορούν να εντάξουν τη χώρα σε μια πορεία συντεταγμένης εξόδου από την κρίση και να την οδηγήσουν σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο».

Πριν αλέκτωρ λαλήσει ούτε δύο, δηλώνει ότι επιθυμεί «να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, στη βάση μίας προγραμματικής συμφωνίας».

Σχόλια

Exit mobile version