Αρχική κοινωνία 4η Γιορτή Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

4η Γιορτή Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Κανένας μόνος του στην κρίση – Σάββατο 26/6 στο Λόφο Κολωνού

Το Σάββατο 26 Ιούνη στο Λόφο Κολωνού, Έλληνες και μετανάστες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά την ετήσια γιορτή τους. Δεκάδες κοινότητες, κινήσεις δικαιωμάτων, τοπικές συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις νεολαίας, την ώρα της κρίσης, δίνουν τα χέρια σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα.

Σε μια έμπρακτη απόδειξη συμβίωσης, μια γιορτή διεκδίκησης μιας κοινωνίας χωρίς ξενοφοβία και ρατσισμό, με ίσα δικαιώματα για όλους και όλες. Για να συζητήσουν και να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στην ακροδεξιά και τις φασιστικές συμμορίες και για το αύριο της παλαιστινιακής αντίστασης και του κινήματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Αλλά και για να διασκεδάσουν χωρίς σύνορα και αποκλεισμούς. Με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από γνωστούς καλλιτέχνες, Έλληνες και μετανάστες, σε μια συναυλία όπου σχήματα και ρυθμοί θα εναλλάσσονται αρμονικά μεταξύ τους.

Πρόγραμμα

Στις 18:00 ξεκινούν οι παράλληλες συζητήσεις με θέματα:

• Γάζα: Το κίνημα αλληλεγγύης μετά από το χτύπημα στο «Στόλο της Ελευθερίας»

Μιλούν: Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος, Τάκης Πολίτης, πανεπιστημιακός, Ένα Καράβι για τη Γάζα, Ισμάτ Σάμπρι, πρώην επιτετραμμένος της παλαιστινιακής Πρεσβείας.

• Ακροδεξιά και ρατσιστικές επιθέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μιλούν: Eveline Tchako, Καμερούν, συντονίστρια του κινήματος Sans Papiers στο Παρίσι, Rolf Krauer, Ελβετία, συνδικαλιστής σωματείου UNIA, Βασίλης Μουλόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Αθανασόπουλος, δημοσιογράφος, Ζάχερ Μαχμάντ, Αφγανική Κοινότητα, Θανάσης Κούρκουλας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό. Παρεμβαίνουν: Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, Αντιρατσιστική Επιτροπή Ελλήνων και μεταναστών κατοίκων Νέου Κόσμου, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Αμπελοκήπων

Στις 19:30 ξεκινούν οι συναυλίες με τους: Στάθης Δρογώσης, Palyrria, Fundracar • KASAPI youth band (Φιλιππίνες), King Star (Πακιστάν), Συγκρότημα νέων Μαροκινής Σαχάρας, ΔΝΤ-band.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας που θα περιλαμβάνει πρωτότυπο υλικό φωτορεπορτάζ. Θα γίνουν προβολές των ντοκιμαντέρ «Άρωμα μιας άλλης εποχής» του Εξάντα και «Πεθαίνοντας στην Παλαιστίνη» του Άρη Χατζηστεφάνου, αλλά και συγκλονιστικών ερασιτεχνικών video για τη ζωή και τον πόλεμο στη Γάζα καθώς και για το ταξίδι και τις εμπειρίες μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν διάφορα δρώμενα όπως: ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ από τη σχολή circusdayz, ζωγραφική για παιδιά από την Act-Up και θεατρικό της ομάδας μεταναστών του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Επίσης στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ και κουζίνα με διάφορες γεύσεις από όλο τον κόσμο και έκθεση αντιρατσιστικού βιβλίου.

Σχόλια

Exit mobile version