Αρχική κοινωνία 32 γροθιές στον φασισμό

32 γροθιές στον φασισμό

Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 8-9/11

 

Πλήθος αντιφασιστικών κινητοποιήσεων & εκδηλώσεων προετοιμάζεται για Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη 2014. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης, η οποία αποφασίστηκε  τον περασμένο Απρίλιο στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών Τεχνών, και συμμετείχαν 32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Η 9η Νοέμβρη είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ στις 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας, που έμεινε στην ιστορία ως η «Νύχτα των Κρυστάλλων».

Στην Αθήνα οργανώνεται μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ, το Σάββατο 8 Νοέμβρη. Επίσης θα γίνουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «ο πανευρωπαϊκός αντιφασιστικός συντονισμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να απαντηθεί η άνοδος των ακροδεξιών και φασιστικών ευρωπαϊκών κομμάτων στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αντοχή που επιδεικνύουν τα εκλογικά ποσοστά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής παρά τη δίωξη που ασκήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ρατσιστική θεσμική πολιτική Ελλάδας-Ε.Ε. που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην ανάπτυξη του φασισμού, η ανάπτυξη φασιστικών θυλάκων σε κρατικούς μηχανισμούς, όπως ο στρατός και η αστυνομία, που παραμένουν ανέγγιχτοι».

Σχόλια

Exit mobile version