Τρικλοποδιές στον Σαμαρά από τους υπεύθυνους επιχειρηματίες

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να δηλώσει την προηγούμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός, γυρίζοντας από το Βερολίνο, ότι «προχωράμε στο δρόμο των επενδύσεων», και ένας από την παρέα των μεγαλοεπενδυτών τους οποίους είχε σχεδόν παρακαλέσει ο κ. Σαμαράς να διατηρήσουν τις μπίζνες τους στην Ελλάδα, του την έκανε τη στραβή!…
Ο λόγος για την Pepsico-Ήβη, που ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο του Λουτρακίου γιατί «δεν αντέχει», λέει, «τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και της πτώσης των πωλήσεών της»!
Ήδη οι 20 εναπομείναντες στη μονάδα εργαζόμενοι –γιατί ήδη η πολυεθνική που ο κ. Σαμαράς είχε σε μέγιστη εκτίμηση ως μεγαλοεπενδυτή, είχε φροντίσει να προχωρήσει προηγουμένως σε αλλεπάλληλα προγράμματα εθελουσίας εξόδου με αποτέλεσμα να έχουν φύγει άλλοι 40 εργαζόμενοι– είναι με τις βαλίτσες στο χέρι. Το αν τελικά θα αποζημιωθούν, βεβαίως και δεν αποτελεί «συν» στη φήμη της εταιρίας –όπως τόλμησαν να ψιθυρίσουν κάποια τηλεοπτικά παπαγαλάκια– καθώς ακόμη 20 οικογένειες θα προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων, ενώ δεν θα ανοίξει ως συνήθως ρουθούνι για τα οικονομικά-φορολογικά θέματα της εταιρίας. Να χαίρεστε τους συνομιλητές σας κ. πρωθυπουργέ!

Μ.Ε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!