Να ανοίξουν οι δημοτικοί χώροι ζητά η Ανοιχτή Πόλη

Από τους 3 βαθμούς κελσίου και χαμηλότερα ξυπνά η… ευαισθησία του δημάρχου Αθηναίων για τους αστέγους όπως αποδείχτηκε την περασμένη Δευτέρα, μετά την έξωση αστέγων από το κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ.
Σύμφωνα με τον δήμο, η θερμοκρασία είναι αυτή που ορίζει τη λειτουργία ή όχι του κλειστού γηπέδου, με αποτέλεσμα οι 7 άστεγοι -ανάμεσά τους και μία έγκυος- να εκδιωχθούν από το μοναδικό χώρο που είχαν βρει ως καταφύγιο για να περάσουν τη νύχτα τους. Λίγες ώρες αργότερα, ξέσπασε βροχή και χαλάζι ενώ στον κάδο απορριμμάτων, δίπλα στο κλειστό του Ρουφ, πετάχτηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου ρούχα των αστέγων.
Στην απάνθρωπη λογική του Καμίνη προσπάθησαν να αντιταχθούν μέλη από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατορθώνοντας μετά από πιέσεις να κληθεί ασθενοφόρο για την άστεγο έγκυο γυναίκα.
«Η δημοτική πλειοψηφία, σε μια έκρηξη αναλγησίας και αγριανθρωπισμού, πέταξε τους ανθρώπους στο δρόμο και τα ελάχιστα υπάρχοντά τους στα σκουπίδια. Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Καμίνη για την ακραία αντιδραστική πολιτική τους απέναντι στους άστεγους συμπολίτες μας.
Για μας δεν υπάρχουν «ανθρώπινα απόβλητα» και «περιττοί άνθρωποι», μόνο θύματα της ασκούμενης κυβερνητικής και δημοτική πολιτικής φτωχοποίησης της κοινωνίας. Η Ανοιχτή Πόλη θα αγωνιστεί στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για το στοιχειώδες δικαίωμά τους στη ζωή» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη ζητώντας να τεθεί το θέμα σίτισης και στέγασης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο εντός ημερήσιας διάταξης και σε κάθε περίπτωση ν’ ανοίξουν τώρα όλοι οι δυνατοί δημοτικοί χώροι, μεταξύ αυτών και ο ξενώνας στην Πατησίων.                                     
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!