Προτάσεις για αστυνομική προστασία στα νοσοκομεία της Κρήτης

 

Τραγελαφική εικόνα για την απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας που βιώνουν γιατροί και ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία καταδεικνύουν τα κρούσματα ξυλοδαρμών σε νοσοκομεία της Κρήτης. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, οι αντιπαραθέσεις με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων και της ανεπάρκειας προσωπικού.
Το πιο σοβαρό κρούσμα σημειώθηκε τη μέρα των Χριστουγέννων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όταν 45χρονος γιατρός κατέληξε νοσηλευόμενος, χτυπημένος από το γιο ενός ηλικιωμένου άντρα που είχε διακομιστεί στα επείγοντα. Ο νεαρός συνοδός του ηλικιωμένου εξανέστη όταν δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του να εξεταστεί πρώτος ο πατέρας του, σε σχέση με άλλους ασθενείς, καθώς θεωρούσε πως ήταν σοβαρότερη η κατάστασή του. Ο γιατρός Βασίλης Μωραΐτης υπέστη κάταγμα στα πλευρά, ενώ χρειάστηκε να κάνει και ράμματα στο κεφάλι.  Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε πως πρόκειται να υποβάλει μήνυση στο νεαρό άντρα, ενώ η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών του Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της τονίζει πως γιατροί και ασθενείς είναι στην ίδια πλευρά της όχθης, διαβεβαιώνοντας πως το προσωπικό των νοσοκομείων κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες, παρά τις τεράστιες ελλείψεις.
Το περιστατικό δεν είναι το μόνο για την Κρήτη, καθώς το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν και άλλες αψιμαχίες μεταξύ γιατρών και συνοδών, με αποτέλεσμα ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, να ζητήσει προστασία των γιατρών από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΔΥΠΕ ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου να λάβει μέτρα αστυνόμευσης στις υγειονομικές μονάδες του νησιού προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Ήδη στα περισσότερα νοσοκομεία λειτουργούν με βάρδιες εταιρίες security προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Πλέον και με επίσημο τρόπο η αστυνομία καλείται να εισέλθει και στα νοσοκομεία για την αποκατάσταση της τάξης, καθώς η κρίση και η απόγνωση τροφοδοτούν επαρκώς τον χρήσιμο για κάθε κυβέρνηση κοινωνικό αυτοματισμό.

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!