Το ένα μετά το άλλο ρεκόρ σπάει η ανεργία, που εξακολουθεί να πραγματοποιεί άλματα.

Με ποσοστό 27,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι κατά 281.048 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 26,3%) και κατά 95.709 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριο, αύξηση 7,6%). Σε αριθμούς οι άνεργοι υπολογίζονται σε 1,35 εκατομμύρια.
Το ποσοστό της ανεργίας είναι 3,5 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Ιανουαρίου του 2008! Η ανεργία στους νέους μέχρι 24 ετών αγγίζει το 60%. Θλιβερά ρεκόρ που όλα δείχνουν ότι σύντομα και αυτά θα καταρριφθούν.
Η έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δείχνει ακόμα ότι ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός παραμένει αμετάβλητος, οι απασχολούμενοι μειώνονται συνεχώς: 7% είναι η μείωση συγκριτικά με τον περσινό Ιανουάριο και 0,3% με τον περασμένο Δεκέμβριο.
Πώς αντιμετωπίζει αυτά τα καταστροφικά νούμερα για την ελληνική οικονομία η κυβέρνηση της χώρας; Φαίνεται από το σχόλιο ενός προβεβλημένου στελέχους της, του Νότη Μηταράκη, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο ενός επιχειρηματικού φόρουμ δήλωσε ότι «θα είναι δύσκολο το 2013, αλλά πάμε καλύτερα».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!