Ενώ η Αττικό Μετρό Α.Ε. απασχολεί ακριβοπληρωμένους συμβούλους αμειβόμενους από 12.000 έως 22.000 ευρώ το μήνα, προχωρά σε νέα περικοπή αποδοχών των εργαζομένων που, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία τους, αθροιστικά υπερβαίνει το 50% σε σχέση με το 2009.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εταιρία έχει αποφασίσει με καθολική πλειοψηφία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία των εργαζομένων χθες (18/1) και στις 21 Ιανουαρίου, μετά και την απορριπτική θέση του αρμόδιου υπουργού Κ. Χατζηδάκη στα αιτήματά τους. Στην ανακοίνωσή τους μιλούν για συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της εταιρίας από τις οικειοθελείς αποχωρήσεις δυσεύρετου εξειδικευμένου προσωπικού της προς μεγάλα τεχνικά έργα του εξωτερικού, με προφανή πλέον τον κίνδυνο για την ασφάλεια των κατασκευών (υπόγεια έργα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και για την ποιότητα των έργων και για καθυστερήσεις που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στα έργα του Μετρό και του Τραμ.
Μάλιστα, αναρωτιούνται «πώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση κόστους όταν έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη εκδιώχνονται, βάσει του θεσμού της εφεδρείας και, στη συνέχεια, επαναπροσλαμβάνονται ως σύμβουλοι απολύτως απαραίτητοι, με κόστος άνω των 12.000 ευρώ έκαστος μηνιαίως».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!