Ο Γιάννης Λάππας είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις συγκεντρώσεις των μελών και των στελεχών, το σαββατοκύριακο, σε Λαμία και Γιάννενα, έκανε την εξής διαπίστωση και μάλιστα σ’ έναν πολύ δραματικό τόνο: «Αν στις εκλογές επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις, όσον αφορά τη δύναμη και τα ποσοστά που θα πάρει το κάθε κόμμα, τότε με λύπη μου το λέω η χώρα θα βρεθεί σε ένα τρομερό αδιέξοδο».
– Αλήθεια, πόσο εύκολο αλλά και πόσο αληθινό είναι να ταυτίζει κανείς τα δικά του αδιέξοδα και της παράταξής του με αυτά της κοινωνίας και της χώρας συνολικά;
– Τι δείχνουν λοιπόν οι δημοσκοπικές προβλέψεις; Ότι τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να συγκεντρώσουν ούτε το 40% του εκλογικού σώματος.
α) Από πότε δηλαδή όταν ο λαός δεν μας θέλει, τόσο χειρότερα για το λαό;
β) Από πότε η δημοκρατική γαλαντομία του «έγκυρου και έγκριτου» συνταγματολόγου και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει να δει το κόμμα του οποίου ηγείται να βρίσκεται στην δεύτερη, την τρίτη ή και την τέταρτη κατά σειρά δύναμη, αφού το κριτήριο του λαού εκεί τον κατατάσσει;
γ) Από πότε η λεγόμενη «προοδευτική παράταξη» υιοθετεί το τρομοκρατικό δίλημμα «Ή εμείς ή το χάος;
Πολλά ακόμα ερωτήματα θα μπορούσε να αραδιάσει κανείς για να αποδείξει όχι μόνο τη γελοιότητα ενός τέτοιου ατοπήματος, αλλά κυρίως τον πανικό ο οποίος διακατέχει το νέο πρόεδρο αλλά και ολόκληρη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Είναι τέτοιος ο πανικός τους που δεν αρκούνται μόνο σε τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα, αλλά προχωρούν και παραπέρα. Γίνονται περίγελοι με την ακατάσχετη υποσχεσιολογία τους. Άρχισαν σαν ταχυδακτυλουργοί να βγάζουν μέσα από τα μαγικά καπέλα του τσίρκου τους λαγούς. Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι στις συνεχείς υπουργικές αποφάσεις και τροπολογίες τους για το πώς θα εισπράξουν «καλύτερα» και πιο αποτελεσματικά και το τελευταίο ευρώ από τους συνταξιούχους, τους μισθοσυντήρητους και τους ανέργους, με τους φόρους και τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλανε, κατηγορώντας συλλήβδην την ελληνική κοινωνία ως κοινωνία μπαταχτσήδων. Τώρα υπόσχονται ότι με την αναπτυξιακή τους πολιτική (ποια άραγε;) θα τα καταργήσουν.
Από κοντά και ο κ. Σαμαράς με τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα. Γιατί άραγε όλα αυτά δεν τα σκέφτηκε στο Ζάππειο 2 ή όταν συνυπέγραφε το μνημόνιο 2 και έστελνε τις εγγυητικές επιστολές στο ΔΝΤ για να μην ανησυχούν;
Ο κ. Βενιζέλος όταν ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στη συγκυβέρνηση του Παπαδήμου, πρόβλεψε ότι μέσα στο 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μέχρι το 2014 θα περάσουμε σε αναπτυξιακή πορεία.
Η Ε.Ε. αυτό το βλέπει να γίνεται μετά το 2015. Και το ΔΝΤ μετά το 2020, όταν το χρέος θα είναι -λέει- διαχειρίσιμο. Κάποιος έμεινε μετεξεταστέος στα οικονομικά ή όλοι μαζί λένε ψέματα στον ελληνικό λαό. Και όπως συνήθως, οι ψεύτες δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Αλήθεια, γιατί το χρέος του 120% του ΑΕΠ το 2020 θα είναι διαχειρίσιμο ,αλλά το 2010 το ίδιο χρέος δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν; Απλά, έπρεπε οι τοκογλύφοι και τα golden boys να εισπράξουν τα δισ. για πάρτη τους και ταυτόχρονα να μπουν στον Προκρούστη τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των Ελλήνων μιας 50ετίας.
Έπρεπε μαζί μ’ αυτή να γίνουμε και το πειραματόζωο για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης.
Όμως, δεν θα τους περάσει.
Αποφάσισαν χωρίς τον ελληνικό λαό; Θα πορευθούμε χωρίς αυτούς. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Μια νέα κοινωνική και πολιτική συμμαχία, με πυρήνα την Ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να ανατρέψει το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η έξοδος από την κρίση είναι Αριστερά!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!