Στις 6/2 η πρώτη δίκη για την παρέλαση του λαού

Οι πρώτοι έξι, μεταξύ των οποίων τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους δικάζονται στις 6 Φεβρουαρίου για παρεμπόδιση της παρέλασης της και προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για 17 από τους χιλιάδες που βρέθηκαν εκείνη την μέρα στους δρόμους όλης της χώρας και μετέτρεψαν τη φιέστα πολιτικών σε παρέλαση του λαού. Οι κατηγορίες αφορούν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν τη διάθεση του εισαγγελέα να γίνει διαχωρισμός των κατηγορούμενων ανά «κατηγορία», επιχειρώντας πιθανόν να αποφευχθεί ο λαός της Θεσσαλονίκης να ξαναπλημμυρίσει τους δρόμους. Η συνέλευση «Ήμουν και ’γω εκεί, στην παρέλαση του λαού», στην οποία συμμετέχουν εκτός των 17 και πολλοί πολίτες που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην παρέλαση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, αναφέρει χαρακτηριστικά στην τελευταία της ανακοίνωση: «Στις 6 Φεβρουαρίου, θα ’μαστε όλοι κατηγορούμενοι! Και οι 6 που δικάζονται εκείνη τη μέρα και οι 11 για τους οποίους η εισαγγελία δεν ανακοινώνει αν και πότε θα παραπέμψει σε δίκη και οι χιλιάδες διαδηλωτές της Παρέλασης του λαού είμαστε όλοι κατηγορούμενοι».
Παράλληλα, η ανακοίνωση συνεχίζει «Όλοι εμείς, οι χιλιάδες διαδηλωτές, δεν σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα, δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός!». Ο λαός ήταν αυτός που βροντοφώναξε σε κάθε γωνιά της χώρας «Όχι στη νέα κατοχή», που στοχοποίησε το πολιτικό σύστημα. Αυτό που πραγματικά δικάζεται στο πρόσωπο των 17 είναι οι αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο πως όσο θα συνεχίζεται αυτή η λυσσαλέα επίθεση, με συνεχόμενα μνημόνια, με τη νέα δανειακή σύμβαση, που στοχεύει στην εξαθλίωση του λαού, τόσο πιο ξεκάθαρη θα είναι και η προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης κάθε έκφρασης αντίστασης, κάθε μορφής αγώνα. Οι αγώνες του λαού θα πολλαπλασιάζονται, οι φωνές αντίστασης θα δυναμώνουν όσο η αντιδημοκρατική εκτροπή θα οξύνεται. «Ό,τι κι αν κάνουν όμως δεν μας φοβίζουν! Όπως στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σ’ όλη την Ελλάδα, όπως στην Χαλκίδα την ημέρα των Θεοφανείων θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Και δηλώνουμε από τώρα ότι θα είμαστε εκεί και στην επόμενη παρέλαση, θα τη μετατρέψουμε και αυτή σε παρέλαση του λαού!», κλείνει η ανακοίνωση της συνέλευσης.
Αύριο, Κυριακή, έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνέλευση στο χώρο της ΕΔΟΘ στις έξι το απόγευμα. Στις 6 Φλεβάρη, ημέρα της πρώτης δίκης, καλείται συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 9 το πρωί.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!