Συνδικαλιστής κατηγορείται από την ACS για δυσφήμιση

Ένα σύνθημα που γράφτηκε σε τοίχο το 2007 και χαρακτήριζε τη γνωστή ταχυμεταφορική εταιρία ACS ως «κάτεργο», χρησιμοποιείται ως αφορμή για να ασκηθεί μήνυση κατά συνδικαλιστή για συκοφαντική δυσφήμιση. Την Δευτέρα, 13/2, ο Χρήστος Γιαμπουράνης, μέλος της διοίκησης του κλαδικού σωματείου των ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΕΑ) και του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας δικάζεται κατηγορούμενος για κείμενα, προκηρύξεις και συνθήματα που είχαν κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2007, όταν η εταιρία είχε προσπαθήσει να απολύσει 17 εργαζόμενους που δεν δέχονταν να αλλάξουν ωράριο και ειδικότητα. Η δράση του ΣΕΤΤΕΑ ενάντια στις αυθαιρεσίες της εταιρίας, προφανώς έχει ενοχλήσει τις εταιρίες του κλάδου, που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ξεφορτωθούν τους συνδικαλιστές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωση του σωματείου, η ACS είναι η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, ανήκει στον όμιλο της Info-Quest του αντιπροέδρου του ΣΕΒ Θ. Φέσσα και είναι μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Είναι η εταιρία που έχει εισαγάγει τη μέθοδο του franchise στον κλάδο και τώρα πρωτοστατεί σε μέτρα απορρύθμισης της εργασίας στα καταστήματα franchise, όπως η μείωση των μισθών, οι απολύσεις, η εργασία με «μπλοκάκι» και το χτύπημα της επιχειρησιακής σύμβασης για τη μητρική εταιρία.
Αυτή η εταιρία, προφανώς, για λόγους που εξυπηρετούν τη θέση της στην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, θέλει να «καθαρίσει» το τοπίο από συνδικάτα και διεκδικήσεις για λογαριασμό και των υπόλοιπων επιχειρήσεων του κλάδου. Το ΣΕΤΤΕΑ, μάλιστα, παραθέτει σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν τη συνέπεια της επιχείρηση σε αντισυνδικαλιστικές διώξεις με μηνύσεις ή απολύσεις.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!