Η Αριστερή Ενότητα, ήδη μετράει 3 χρόνια ζωής στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ξεκίνησε ως ένα εγχείρημα που ήθελε να παγιώσει τη λογική που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών αγώνων ενάντια στο άρθρο 16. Τη λογική της ενότητας των αριστερών δυνάμεων μπροστά σε ένα κοινό εχθρό. Της ενότητας όλων των κομματιών του αγώνα ενάντια στην πολιτική της αναδιάρθρωσης και της ιδιωτικοποίησης της παιδείας.

Από τότε μέχρι σήμερα η Αριστερή Ενότητα έχει καταφέρει να είναι μια σταθερή πανελλαδική δύναμη της Αριστεράς, με μικρές και μεγάλες επιτυχίες στο φοιτητικό χώρο. Το έχει καταφέρει αν και η πορεία της δεν ήταν καθόλου εύκολη. Πολλές φορές οι εντός του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνίες ή το, κατά καιρούς, «μούδιασμα» του, μεταφέρονταν και στα σχήματα της ΑΡΕΝ. Πολλές φορές, επίσης, οι πολιτικές διαμάχες μεταξύ των σχημάτων ήταν πολύ έντονες, αλλά αυτό αποδεικνύει ότι το εγχείρημα δεν είναι μια εκλογική συγκόλληση μεταξύ κάποιων κορυφών.

Η ΑΡΕΝ παραμένει λοιπόν, ένα ενωτικό εγχείρημα με δημοκρατική λειτουργία και αντινεοφιλελεύθερο προσανατολισμό. Στις εκλογές επιδιώκει να εκφραστεί η αντίσταση ενάντια στα νέα μέτρα. Όπως μας δήλωσε ο Πάνος Κορφιάτης από την Νεολαία ΣΥΝ: «Όταν ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας έρχεται αντιμέτωπος με την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαίωμα οι φοιτητικές εκλογές δεν μπορούν πάρα να αποτελέσουν μια πολιτική μάχη αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ανάγκη για αντίσταση στο «μονόδρομο» της κοινωνικής ισοπέδωσης», ενώ ο Δημήτρης Μπάρκας από την ΔΕΑ μάς είπε: «Στις φετινές εκλογές πρέπει να «μαυριστούν» μαζικά οι πολιτικές επιλογές κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ε.Ε. και καπιταλιστών. Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να γυρίσουν την πλάτη σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, στην αποπολιτικοποίηση που καλλιεργούν. Να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές «δημοψήφισμα» ενάντια στα μέτρα που ισοπεδώνουν τη ζωή μας και τις κοινωνικές κατακτήσεις, «δημοψήφισμα» αντίστασης».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!