Ηχηρή απάντηση θα δώσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον όμιλο των Αττικών Εκδόσεων, στη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά του εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Ο κ. Φιλιππόπουλος, αφού ως πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου εμφανίστηκε φέτος αποφασισμένος να επιβάλλει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μηδενικές αυξήσεις για τους μισθωτούς κάτω των 1.500 και περικοπές 8-10% στους «υψηλόμισθους» άνω των 1.500 ευρώ, προχωρά ακάθεκτος σε συνεχείς απολύσεις προσωπικού, επικαλούμενος ζημιές.
Ο συγκεκριμένος εκδότης, ο οποίος πριν λίγο καιρό συνδιοργάνωσε τα καλλιστεία play mate, είναι επικεφαλής ενός ομίλου που απλώνεται στα Βαλκάνια, ενώ στη χώρα μας εκδίδει περίπου 20 περιοδικά, μια εφημερίδα και κατέχει 2 ραδιοσταθμούς. Ο όμιλος, στον οποίο συμμετέχει και ο ιταλικός οίκος Μοντατόρι (συμφερόντων Μπερλουσκόνι) είχε σταθερή κερδοφορία όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πριν κλείσει την πρώτη « ζημιογόνα» χρονιά το Δεκέμβρη του 2009, φρόντισε να κλείσει περιοδικά και να απολύσει εργαζόμενους. Μέσα σε ένα χρόνο, όπως ανακοινώνει επίσημα στα οικονομικά του στοιχεία, απέλυσε 75 εργαζόμενους. Και συνεχίζει ακάθεκτος με περίπου 10 απολύσεις τις τελευταίες ημέρες.
Η αντίδραση των εργαζομένων, η οποία ανάγκασε και τα σωματεία να κηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα είναι η πρώτη απάντηση, ενώ οργανώνεται και νέα απεργιακή κινητοποίηση μέσα στην εβδομάδα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!