Η Ιστορία των «νικητών», Πάλι μετανάστες;

 

■ Η Ιστορία των «νικητών»

Είναι γνωστό πως, τελικά, την Ιστορία τη γράφουν και την επιβάλουν οι νικητές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την καθιέρωση από της 23ης Αυγούστου ως «Μέρας μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», με ομολογημένο στόχο να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός με τον ναζισμό, αναλαμβάνει τώρα να συγκροτήσει μια «ομάδα» ευρωβουλευτών, απ’ όλες τις ευρωομάδες, με αντικείμενο τη… «συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών». Η ιδρυτική συνεδρίαση έγινε στις 21 Απρίλη στο Στρασβούργο, με σαφή στόχο να δρομολογήσει το «ξαναγράψιμο» της Ιστορίας. Τη σχετική πρωτοβουλία αναλαμβάνουν 13 ευρωβουλευτές (χριστιανοδημοκράτες και φιλελεύθεροι), με επικεφαλής τον Γερμανό πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Γκετ Πέτερινγκ. «Φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, μεταξύ άλλων του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ».

Κεντρική ιδέα του εγχειρήματος είναι ότι «οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν πως το Σιδηρούν Παραπέτασμα δεν απέκλεισε μόνο τα δέσμια κράτη εκτός της κοινής ευρωπαϊκής οικίας μας, αλλά απέκλεισε και τα 50 χρόνια της αληθινής μας Ιστορίας από την Ευρωπαϊκή Ιστορία».

Βασική επιδίωξή τους είναι να αθωώσουν τα εγκλήματα που, διαχρονικά, οργάνωσε ο καπιταλισμός, όχι μόνο απέναντι στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αλλά κύρια απέναντι στους λαούς των ίδιων των καπιταλιστικών κρατών.

Το σύστημα παλεύει με κάθε τρόπο. Οι εργαζόμενοι;

Η Αριστερά;

 

■ Πάλι μετανάστες;

Την εποχή της μεγάλης μετανάστευσης των Ελλήνων στις ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία και «στου Βελγίου τις στοές», ο συγχωρεμένος Κανελλόπουλος είχε αποκαλέσει αυτή την κατάρα «ευλογία Θεού».

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Θεός της Ελλάδας αποφάσισε να μας… ευλογήσει ξανά. Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββα Ρομπόλη, όπως δημοσιεύονται στη Realnews, κατά την τελευταία δεκαετία, την Ελλάδα έχουν εγκαταλείψει 850.000 Έλληνες με σκοπό να εργαστούν σε ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική και τον Καναδά. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Μόναχο τον Ιανουάριο, τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός των Ελλήνων που επέλεξαν τη Γερμανία ανέρχεται σε 12.000. Επιπλέον, υπολογίζεται πως τα τελευταία επτά χρόνια από τη Γερμανία έχουν περάσει σχεδόν 100.000 Έλληνες, οι οποίοι ζητούν δουλειά σε χώρες της Ε.Ε. Ενδεικτικό της αυξημένης τάσης για μετανάστευση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι τα σχεδόν 76.000 βιογραφικά που έχουν υποβληθεί στην ιστοσελίδα Eures από Έλληνες πολίτες σε εργοδότες του εξωτερικού, ενώ η χώρα μας έρχεται 14η ανάμεσα στις 30 και πλέον χώρες από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα βιογραφικά σημειώματα.

Αντιπροσωπευτικά είναι και τα αποτελέσματα σχετικής διαδικτυακής έρευνας της MANPOWER, βάσει της οποίας 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν.

Άντε και καλή πατρίδα!

Τυμβωρυχεί ο Σωκράτης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!