Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου.
Συγγνώμη, αλλά δεν έχω καμία διάθεση για χιούμορ. Πενθούμε, έχουμε έναν άνεργο οικοδόμο νεκρό.

Υπεύθυνη είναι η κατοχική κυβέρνηση και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πολιτικής της. Πάμε τώρα στα επεισόδια που ήμουν παρών, για να πούμε αλήθειες – όχι μπούρδες, τύπου Αλέκας. Εγώ δεν είδα κανένα σχέδιο επίθεσης στο ΠΑΜΕ, κατεβαίνοντας από τη Βουλή με το φίλο και σύντροφο Γιώργο και αφού μου είχαν πει σύντροφοι του Μετώπου πως προπηλακίστηκαν από το ΠΑΜΕ, του έλεγα «πως κάποτε το κίνημα θα βρει το ΠΑΜΕ απέναντί του» και εκείνος απάντησε «μπορεί». Σταθήκαμε στο κάτω μέρος της πλατείας και τότε ένα κομμάτι του κινήματος «Δεν πληρώνω» ζήτησε από το ΠΑΜΕ να περάσει στην πλατεία. Εκείνοι αρνήθηκαν και πέσανε και κάποιες… ψιλές. Αμέσως το «Δεν πληρώνω» έκανε λίγο πίσω και έτρεξαν προς βοήθεια κάποιοι λίγοι αυτόνομοι και διάφοροι διαδηλωτές. Εκείνη τη στιγμή ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ (γνωστό ναυτεργατικό στέλεχος) και ομάδα του ΠΑΜΕ συνεπλάκη μαζί τους, κρατώντας μάλιστα οι παμίτες τα γνωστά ροπαλάκια. Τότε, μεγάλος όγκος των αυτόνομων και άλλων νεολαίων που βρίσκονταν στην πλατεία χύμα, άρπαξαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και κυνήγησαν του παμίτες στην Αμαλίας! Οι παμίτες τότε φόρεσαν κράνη και εκκαθάρισαν τη μισή πλατεία. Τραυματίες υπήρξαν εκατέρωθεν, πολλοί. Λοιπόν, ο ταξιτζής, χωρίς να δικαιολογεί καμία επίθεση ρωτάει: α) το ΠΑΜΕ περικύκλωσε τη Bουλή ή την περιφρούρησε; (στον Ευαγγελισμό και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο δεν είχε δυνάμεις), β) το ΠΑΜΕ άφησε τα οργανωμένα συνδικάτα (ΟΤΑ, ΔΕΗ, ΣΑΤΑ κ.λπ.) που πλήττονταν άγρια για πολλές ώρες να ζυγώσουν τη Βουλή; γ) Εντέλει, το Σύνταγμα είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ και αν κάποιοι οργισμένοι νεολαίοι θέλουν να τα βάλουν με τις δυνάμεις καταστολής -γιατί δεν έχουν μέλλον, γιατί είναι άνεργοι, γιατί δεν έχουν φράγκα για ένα σινεμά, έναν καφέ, ένα κέρασμα στην φίλη τους- θα τους πιάσει το ΠΑΜΕ από το «αφτί»; Έλεος! Αφήστε και καμιά δουλειά για τον Γιωργάκη! Ταξιτζής θα γίνει ο άνθρωπος άμα φύγει από πρωθυπουργός;
Πάντως, βρε παιδιά, δεν ξέρω αν η Βάσω είναι παντρεμένη για να μείνει χήρα, αλλά τον ρόλο της θλιμμένης χήρας τον έπαιξε τέλεια! Είχε μείνει ξενύχτισσα, με πέντε-έξι ουίσκι και μαύρους κύκλους στα μάτια, είχε κατεβάσει δάκρυα (μήπως έφτιαχνε στιφάδο το πρωί;), είχε φέρει το μαλλάκι της στο πρόσωπο και μιλούσε με λυγμούς (πώς δεν ζήτησε από τον Ανδρουλάκη να την πάει στο βήμα) και άρχισε την παραμύθα: «Είναι η τελευταία φορά που το κάνω, έχω κρίση συνείδησης αλλά ο πρωθυπουργός με κάλεσε να το ψηφίσω, για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές» και μετά κατέρρευσε. Αυτό το θέατρο είδε και η Λούκα που δεν είχε στιφάδο το πρωί και σου λέει: «Αν είναι να περάσω στη γελοιοποίηση, δεν το καταψηφίζω να είμαι και “παρoύσα”, την επόμενη ημέρα», πονηρή η Λούκα!
Λοιπόν, όλα όσα γίνονται, γίνονται συμβολικά. Συμβολικά έκλεισε η Αλέκα τη Βουλή! Συμβολικά ο Γιωργάκης ψηφίζει μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, πολυνομοσχέδια! Συμβολικά απεργούν οι πεινασμένοι και οι απολυμένοι! Συμβολικά σας γαμοσταυρίζουν οι πελάτες του ταξιτζή! Συμβολικά ψηφίζουν «οι μαλάκες» τόσα χρόνια! Γι’ αυτό, συμβολικά ο λαός και η νεολαία θα σας γα… τα κέρατα και θα βρει λύσεις και διεξόδους και ας είναι η Αριστερά στο «πέρα βρέχει».

Φιλάκια πολλά!!
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!