Προχτές Πέμπτη δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από «αγνώστους» μπροστά στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, ο βουλευτής του Λαϊκού Μετώπου Μοχάμεντ Μπραμί.

Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία ηγετικού στελέχους της τυνησιακής Αριστεράς μετά από αυτή του Σούκρι Μπελαΐντ το Φλεβάρη. Με αυτόν τον τρόπο οι παρακρατικές συμμορίες (τις οποίες η κυβέρνηση των ισλαμιστών «διώκει» όσο και η κυβέρνηση Σαμαρά τους χρυσαβγίτες…) βγάζουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού – που φυσικά συνεννοείται μια χαρά με τους Αμερικάνους και το ΔΝΤ, όπως ακριβώς και οι ομογάλακτοι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο.
Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στο κέντρο της Τύνιδας και σε άλλες πόλεις και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής. Στο Σίντι Μπουζίντ, που θεωρείται το λίκνο της τυνησιακής επανάστασης και είναι γενέτειρα του Μοχάμεντ Μπραμί, οι κάτοικοι κατέλαβαν και πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνητικού κόμματος Ενάχντα και το κυβερνείο της περιφέρειας. Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η δολοφονία του Μοχάμεντ Μπραμί, βουλευτή και ηγετικού στελέχους του Λαϊκού Μετώπου, από “αγνώστους” παρακρατικούς στην Τύνιδα αποσκοπεί στην τρομοκράτηση του λαού και της Αριστεράς στην Τυνησία ώστε να επιβληθούν δια της βίας οι αντιλαϊκές και αντιδραστικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης και των ξένων πατρώνων της.
Έξι μήνες πριν, με τον ίδιο τρόπο, δολοφονήθηκε ο Σούκρι Μπελαΐντ, εκ των ηγετών του Λαϊκού Μετώπου. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Μόλις πριν δέκα μέρες ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος Ενάχντα καλούσε σε δημόσια δήλωσή του να χυθεί το αίμα όσων αμφισβητούν τη νομιμότητα…
Όταν τα στελέχη του σημερινού τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού καθημερινά απειλούν ακόμη και τη φυσική ακεραιότητα των δημοκρατών, και μετά έρχονται οι “άγνωστοι” παρακρατικοί να υλοποιήσουν τις απειλές, οι ευθύνες του καθεστώτος είναι τεράστιες. Δεν είναι τυχαίο ότι στο στόχαστρο έχουν μπει πρώτα-πρώτα οι αγωνιστές της Αριστεράς, αυτοί που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν επί δικτατορίας του Μπεν Άλι και πρωτοστάτησαν στη λαϊκή εξέγερση του 2011 η οποία ανέτρεψε το μισητό καθεστώς του, και μέχρι σήμερα παλεύουν για να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, εκφράζει την οδύνη του για την αποτρόπαια δολοφονία ενός ακόμη ηγετικού στελέχους της Αριστεράς και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μοχάμεντ Μπραμί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τη βούλησή του να εντείνει την κοινή δράση με την τυνησιακή Αριστερά και με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Νότου, προς όφελος του κοινού αγώνα των λαών μας που καταπολεμούν την καθεστωτική τρομοκρατία και την καταλήστευση του εθνικού πλούτου τους, δυναμώνοντας την πάλη για ανεξαρτησία, δημοκρατία, προκοπή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία απ’ άκρη σ’ άκρη της Μεσογείου».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!