Η υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου μας αφορά όλους!

Το βράδυ του Σαββάτου, 21 Ιουλίου, γύρω στα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Κολωνού, ο Πέτρος Καπετανόπουλος ακούει από το διαμέρισμά του φωνές κάτω απ’ την πολυκατοικία όπου μένει με την οικογένειά του. Σκεπτόμενος ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να κινδυνεύει, κατεβαίνει να δει τι γίνεται. Αντικρίζει ένα νεαρό μετανάστη ανάσκελα στο οδόστρωμα, με χειροπέδες. Γύρω του βρίσκονται 4-5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας εκ των οποίων τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτησή του «γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και ταυτόχρονα δίνει ένα πολύ γερό πάτημα στριφογυρίζοντας την μπότα του στον ήδη ακινητοποιημένο συλληφθέντα ο οποίος βογγάει.
Ο μετανάστης κατηγορείται (και στη συνέχεια ομολογεί) ότι έκλεψε την τσάντα κάποιας κοπέλας, γιατί ήταν πεινασμένος. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συλλαμβάνεται με τις κατηγορίες: «ψευδής ανώμοτη κατάθεση», «αντίσταση κατά της Aρχής» και «απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου»!
Η εικόνα συμπληρώθηκε αμέσως μετά: Ένας απλός πολίτης –ο οποίος κατεβαίνει, με βερμούδα και σαγιονάρες, 50 μέτρα κάτω απ’ το σπίτι του- προφανώς δεν είναι σε θέση να παρεμποδίσει 4 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ… Η κοπέλα της οποίας εκλάπη η τσάντα, δεν αναφέρει στη μαρτυρία της το παραμικρό για την ύπαρξη συνεργού… Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε από την κατάθεση του αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας)… Εν τούτοις η εισαγγελέας στην οποία προσάγεται ο Καπετανόπουλος, σχηματίζει κοινή δικογραφία σε βάρος του (και του μετανάστη), αλλά του φορτώνει και «απλή συνέργεια σε ληστεία»! Επικροτώντας έτσι την ανεξέλεγκτη αστυνομική αυθαιρεσία… Ποινικοποιώντας με τον πιο εκδικητικό τρόπο την υποχρέωση του κάθε πολίτη να είναι άνθρωπος και να αντιδρά στην αυθαιρεσία και στην παράλογη βία. Πρέπει να σημειωθεί επιπλέον ότι ο Π. Καπετανόπουλος εργάζεται στο Δημόσιο και -με την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων (Μνημόνιο 3)- η παραπομπή και μόνο για κακουργηματική πράξη συνεπάγεται αυτοδικαίως τη θέση του σε προσωρινή αργία (στέρηση αποδοχών που αποτελούν τη μόνη βιοποριστική πηγή της οικογένειάς του) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής του…

* Με αίτημα την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από τον Πέτρο Καπετανόπουλο, πραγματοποιείται για την υπόθεση αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτήν, συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στη 1:00 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!