Αναταράξεις στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης αλλά και πολλά χαμόγελα…

Το οριστικό τέλος της πολιτικής καριέρας του Παναγιώτη Ψωμιάδη ήρθε μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία οριστικοποιήθηκε η ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, που είχε επιβληθεί στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη γνωστή υπόθεση της μείωσης  των προστίμων που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του νομάρχης σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων για κατ’ εξακολούθηση νοθεία. Με την απόφαση αυτή ο κ. Ψωμιάδης καθίσταται έκπτωτος και το μόνο που απομένει είναι η τυπική έκδοση της απόφασης. Νέος περιφερειάρχης, με τις ευλογίες της Ν.Δ., εκλέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Παράλληλα και για πρώτη φορά, παρά τις δικαστικές περιπέτειες του κ.Ψωμιάδη, η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά αποσύρει τη στήριξή της στην οικογένεια Ψωμιάδη και αναζητά νέα πρόσωπα που θα σηκώσουν το βάρος της επικοινωνιακής καμπάνιας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.
Η αποχώρηση Ψωμιάδη άνοιξε εμφύλιο πόλεμο στην τοπική Νέα Δημοκρατία, με τη Συγγρού να δίνει το χρίσμα για τη θέση του νέου περιφερειάρχη στον Απόστολο Τζιτζικώστα, παρά τη στήριξη του Παν. Ψωμιάδη στον αδερφό του Διονύση.
Ο έκπτωτος περιφερειάρχης εμφανίστηκε στη σύσκεψη της παράταξης και ζήτησε να μιλήσει στη συνεδρίαση που συνήλθε το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως προβλέπει ο νόμος για την εκλογή του νέου περιφερειάρχη. Η ομιλία αυτή δεν προβλέπεται και τελικά τού δόθηκε ο λόγος πριν αρχίσει τυπικά η διαδικασία και παρά την αντίδραση του Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για το γεγονός ότι μπορούσε να θεωρηθεί άκυρη η διαδικασία. Στην ομιλία του, που έγινε χωρίς την παρουσία των ΜΜΕ, ο Π. Ψωμιάδης επιχείρησε να δώσει δραματικούς τόνους.
Εμφανίστηκε ιδιαίτερα πικραμένος, διατυπώνοντας πολλές αιχμές για τη Ν.Δ. «Το κόμμα χρησιμοποίησε εμένα και τον αδελφό μου Διονύση, ο οποίος έφερνε ψήφους και από άλλες παρατάξεις», είπε. «Χτυπώντας τον Διονύση χτυπάτε εμένα. Σας πάει η καρδιά να με προδώσετε;» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ως εκλεγμένος είχε το δικαίωμα να ορίσει το διάδοχό του. Επιτέθηκε ακόμη κατά του Απ. Τζιτζικώστα, στον οποίο καταλόγισε αλαζονεία.
Οι δικαστικές περιπέτειες συνεχίζονται…
Οι περιπέτειες των αδερφών Ψωμιάδη με τη Δικαιοσύνη συνεχίζονται, με τρεις σημαντικές υποθέσεις να εκκρεμούν. Η πρώτη αφορά τα διάσημα πια «45άρια», έργα τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους, με τη συνολική ζημία να προσδιορίζεται στα 5 εκατ. ευρώ. Μπροστά του όμως θα βρει και την υπόθεση που αφορά τη Λίμνη Κορώνεια. Η εκδίκασή της αναβλήθηκε δύο φορές και πρόκειται να δικαστεί στις 21 Μαρτίου 2013 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Κατηγορούμενοι είναι ο Π. Ψωμιάδης μαζί με άλλα πέντε στελέχη της πρώην νομαρχίας. Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν εξέδιδε απόφαση συγκρότησης κλιμακίων ελέγχου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν γύρω από τη λίμνη. Την παραπομπή, όμως, σε δίκη του Διονύση Ψωμιάδη καθώς και άλλων 28 ατόμων έχει ζητήσει με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση που αφορά στο σκάνδαλο της μελέτης-κατασκευής του κόμβου του Ωραιοκάστρου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η συνολική ζημιά του Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση, αρχικά της μελέτης και μετά του ίδιου του έργου, ανήλθε συνολικά σε 800.000 ευρώ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!