Σε διαρκή κινητικότητα βρίσκονται συλλογικότητες, φορείς, σωματεία και ομοσπονδίες ενόψει της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19-20 Οκτωβρίου, ενώ θετικά μηνύματα για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος στέλνουν οι αλλεπάλληλες προσπάθειες συντονισμού των εργατικών αγώνων.

Μπροστά στην απίστευτη αντεργατική αγριότητα της κυβέρνησης, της τρόικας και του κεφαλαίου και στην άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή ενάντια στα μεσαία και μικρά εισοδήματα, υπάρχουν αρκετά ψήγματα προσπαθειών για ενοποίηση και συντονισμό των αγώνων.
H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, απευθύνει κάλεσμα προς το σύνολο των συνδικαλιστικών δυνάμεων για ένα γενικό πανεργατικό συντονισμό, για την οργάνωση της πιο μεγάλης μαζικής απεργίας, που πρέπει να γνωρίσει ο τόπος, ενώ ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί αύριο, Κυριακή 16 Οκτώβρη, στο Πολυτεχνείο στις 11:00, σε ανοικτή συνάντηση για έναν «οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό» αγώνων ενόψει της 48ωρης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση προετοιμασίας της απεργίας από το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κοινές καταγγελτικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει και άλλα κλαδικά σωματεία που συντονίζουν τους αγώνες τους, όπως τα Σωματεία Εργαζομένων σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης, ενώ συναντήσεις με στόχο τον συντονισμό των αγώνων έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις της χώρας από τις πρωτοβουλίες πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών εργαζομένων-ανέργων κ.λπ., όπως στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και τη Φθιώτιδα.

Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!