Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ιατρικού απορρήτου ιερόδουλων θετικών στον HIV, με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτογραφιών τους από την Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσαν η Θετική Φωνή (άνθρωποι και HIV), η Good As You(th) και η Homophonia – συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης.

|Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αριστοτέλους, όπου επιδόθηκε και ψήφισμα διαμαρτυρίας, για τη μέχρι τώρα στάση γιατρών και προσωπικού.
Οι συλλογικότητες κάλεσαν «όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες και όλες τις οργανώσεις της πόλης σε συστράτευση ενάντια στην προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την κουλτούρα του στιγματισμού, όχι μόνο των γυναικών ιερόδουλων που ζουν με HIV, αλλά και εναντίον όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που καλούνται μεθοδευμένα να βαφτιστούν “υγειονομικές βόμβες”».
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γιατροί καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους την πρακτική του προσωπικού και κυρίως των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας λόγο για επαγγελματίες που δεν σέβονται στο ελάχιστο τη δεοντολογία του κλάδου τους και λειτουργούν ως επέκταση των κατασταλτικών μηχανισμών και της αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζητήθηκαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, τα στοιχεία των ελέγχων που έγιναν από τα αρμόδια κλιμάκια στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζητήθηκε από το προσωπικό να ενημερώνονται στο μέλλον οι κοινωνικές οργανώσεις για τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούνται.
Παράλληλα ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις περιπτώσεις αλλοδαπών κυρίως οροθετικών γυναικών, που βρίσκονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ και κινδυνεύουν με άμεση απέλαση, χωρίς και πάλι όμως οι φορείς να λάβουν σαφή απάντηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τη στάση των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ ετοιμάζει και ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης, στην οποία θέτει ευθέως το ζήτημα της καταπάτησης του ιατρικού απορρήτου.

Κατάληψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ και από αντιεξουσιαστές
Κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στο ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης και από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στις οροθετικές διωκόμενες. Αναρτήθηκαν δύο πανό, ένα στον 6ο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ένα στην είσοδο της πολυκατοικίας, μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν κάποια στένσιλ. Σε απόσταση αναπνοής από το σημείο «στρατοπέδευσε» ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς όμως να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Λ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!