Για άλλη μια φορά, την Πέμπτη 1/7/2010, έγινε μεταγωγή από το κέντρο κράτησης της Σάμου με σκοπό την απέλαση 50 προσφύγων.

Μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του Ασπρόπυργου, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τη μεταφορά τους, χωρίς να υπάρχει δικηγόρος, ούτε μεταφραστής στο κέντρο για την ενημέρωση τους.
Για άλλη μια φορά αστυνομία, Λιμενικό και Frontex δρουν συντονισμένα, Μεταφέροντας, παρανόμως ,ακόμα και ανήλικο με προβλήματα υγείας. Με ποιο καθεστώς εδραιώνεται η Frontex μέσα στα κέντρα κράτησης και παίρνει στοιχεία των προσφύγων και αποφασίζει για την εθνικότητά τους και την απέλαση τους;
Όπως ανέχεται η ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ και την Ε.Ε. να επιβάλουν μέτρα για τους εργαζόμενους, έτσι παρέδωσε και την τύχη των προσφύγων στην Frontex, ξεχνώντας σύνταγμα και συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, τη συνέχιση της κατάστασης και ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται σε κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς, λόγω των πολέμων, της φτώχειας και της ερημοποίησης που προκαλεί η ιμπεριαλιστική θηριωδία.
Αυτοί που προκαλούν την προσφυγιά, αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν κοινούς εγκληματίες, χωρίς δικαιώματα, χωρίς φωνή, χωρίς μέλλον.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!