Με τίτλο «Ενωτική και αξιόπιστη επανεκκίνηση του Σύριζα» εννέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδες που είχαν συγκροτήσει την κίνηση «ΑΝΑΣΑ» και δύο βουλευτές υπογράφουν ένα κείμενο με το οποίο προτείνουν, τελικά, τη σύγκληση της Γραμματείας του Σύριζα και Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, αφού επαναληφθεί «γενικευμένη διαβούλευση με χρονικό ορίζοντα μέχρι τα τέλη Γενάρη 2011».

Παρουσιάζουμε τα κυριότερα σημεία του, τα οποία, όπως υπογραμμίζουν οι υπογράφοντες, αποτελούν «δεσμεύσεις» για τους ίδιους:
1. Η δημόσια υπεράσπιση της ανάγκης «επανεκκίνησης της πιο πρόσφορης διαδικασίας για την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα συνεισφέρουμε σε αυτή, ως κοινή μας κεντρική πολιτική επιλογή».
2. Δέσμευση και δημόσια διακήρυξη της ανάγκης «ενθάρρυνσης της κοινής ενωτικής παρέμβασης, παρουσίας και συνεργασίας όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά μέτωπα και τη στήριξη των κοινωνικών αντιστάσεων και διεκδικήσεων, ως αναγκαία προϋπόθεση κοινής δράσης και δημόσιας αγωνιστικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ,ιδίως τώρα, σε αυτό το κοινά αναζητούμενο διάστημα μετάβασης προς μια νέα πολιτική συνεννόηση». Επίσης «την απόφαση της Πανελλαδικής Συνάντησης της 15ης Μαρτίου καθώς και τις άλλες βασικές αποφάσεις, παρά την προφανή ανάγκη επικαιροποίησης τους ή ακόμα και αναθεώρησης τους, τίποτα δεν μας εμποδίζει να τις αποδεχθούμε ως μια επαρκή βάση πολιτικής ενότητας γι’ αυτό το μεταβατικό διάστημα».
3. Δέσμευση για διαβούλευση «ώστε η κοινοβουλευτική ομάδα να αναβαθμίσει τον πολιτικό της ρόλο ως κοινή ενωτική θεσμική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ» στο μεταβατικό διάστημα.
4. Δέσμευση να καταθέσουν δημόσια όλες οι συνιστώσες, ανένταχτοι ή τοπικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες επιθυμούν «στο ίδιο χρονικό διάστημα (τέλη Γενάρη 2011) […] τις προτάσεις μας για το νέο πλαίσιο πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, προτάσεις για το νέο κοινό πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο και με πρόγραμμα δράσης με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον εξαμήνου». 
5. Δέσμευση ότι αμέσως μετά θα συνέλθει η Γραμματεία για να καταγράψει τις προτάσεις και να τα κοινοποιήσει σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τον «ευρύτατο διάλογο» και για σύγκληση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης «πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι δυνατόν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2011, με σαφώς αξιόπιστη σύνθεση δημοκρατικά νομιμοποιημένη και με ουσιαστική συμμετοχή των δυνάμεων και των μελών που θα πάρουν μέρος στις διαδικασίες της προετοιμασίας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης».
Οι υπογράφοντες, ονομαστικά, είναι τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Αθανασίου Κώστας (Ρόζα), Γιαννόπουλος Τάκης (Ξεκίνημα), Κοσμάς Πάνος (Κόκκινο), Μαστρογιαννόπουλος Τάκης (Ανένταχτος), Μπανιάς Γιάννης (ΑΚΟΑ), Πανταζίδης Τάσος (Οικοσοσιαλιστές), Ρήγος Άλκης (Ανένταχτος), Σπαθής Μάκης (Ανένταχτος), Χριστοδουλοπούλου Τασία (Ανένταχτη) και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δρίτσας Θοδωρής και Μουλόπουλος Βασίλης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!