Αριστερά: «Kαταστροφή εκτός ευρώ»

Κι ενώ αναπτύσσεται ένας πολιτικός ριζοσπαστισμός, με αιχμή -εκτός από το πολιτικό σύστημα- τη μη αναγνώριση και τη μη πληρωμή του Χρέους, νάτες πάλι οι ηγεσίες της Αριστεράς στο συστημικό τους ρόλο. Μια και είναι προφανές ότι άρνηση αναγνώρισης και πληρωμής του χρέους θα οδηγούσε τη χώρα εκτός ευρώ, εντείνεται η κινδυνολογία, όχι πλέον από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, αλλά και από την Αριστερά.
Και καλά, είναι γνωστός ο ευρωπαϊσμός του ΣΥΝ και πάμπολλες φορές έχει ειπωθεί από τα στελέχη του ότι η «έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφική». Το εντυπωσιακό είναι ότι έρχεται η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ταυτίζεται (σχεδόν αυτολεξεί), με τη θέση του ΣΥΝ: «Λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική».
Εν κατακλείδι, μάλλον δεν είναι δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα γιατί ο οργισμένος λαός βλέπει σαν ξένο σώμα την επίσημη Αριστερά και την περιλαμβάνει μέσα στο κάδρο της απαξίωσης. Μυρίζει συστημισμό…
Σε βαθύ λαγούμι
Η πληροφορία ελέγχεται ως ακριβής, όπως θα έλεγαν και οι μεγαλοδημοσιογράφοι των συγκροτημάτων.  Εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και της περικύκλωσης της Βουλής από τους αγανακτισμένους, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Την προηγούμενη φορά, ως γνωστόν, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν νυχτιάτικα, μεσ’ στο σκοτάδι, μέσα από τα παρτέρια του Εθνικού Κήπου. Αναντίρρητα, τούτη τη φορά τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα. Το στάθμισαν, λοιπόν, από όλες τις πλευρές τα σαΐνια του Παπουτσή και κατέληξαν πως η καλύτερη λύση είναι τα λαγούμια κάτω από τη Βουλή. Αυτά που είναι απάτητα από την εποχή του Όθωνα. Που δεν ξέρουμε καλά-καλά που βγάζουν. Άλλοι ισχυρίζονται πως οδηγούν στο Κουκάκι και άλλοι στο Μοναστηράκι. Κατοχές, Διχασμοί, επεμβάσεις, δοσίλογοι, Εμφύλιοι πέρασαν από τη χώρα και δεν μάθαμε πού οδηγούν τα λαγούμια. Με τούτους εδώ ίσως τα καταφέρουμε, τελικά. Η αστυνομία, πάντως, για καλό και για κακό, έδωσε εντολή να καθαριστούν κιόλας οι δίοδοι. Μην τύχει όμως, κατά τη διάρκεια της απόδρασης, το κακό συναπάντημα. Διότι, σε τούτο τον τόπο ως γνωστόν και οι πόθοι των πολλών, ακολουθούν υπόγεια διαδρομή.

Μόνο κάτι ούζα και νερά
Το πώς σκέφτονται οι πατέρες του έθνους παραμένει ακατανόητο. Τι εισπράττουν, άραγε, από τη λαϊκή αποδοκιμασία; Έχουν πάρει χαμπάρι ή ζουν σε άλλον πλανήτη; Πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο με την Αντουανέτα ή είναι απλώς χοντρόπετσοι; Παίζουν ρόλους;  Πιστεύουν πως ό,τι και να γίνει η δημόσια παρουσία είναι ο μόνος δρόμος για τη διάσωσή τους; Μυστήριο.
Προχθές, ο άλλος, βουλευτής της Ν.Δ. αφού σχόλασε και βγήκε κρυφά από το παραπόρτι της Βουλής, σκέφτηκε να πάει στου Μπαϊρακτάρη για φαΐ. Ούτε τον Χατζηδάκη θυμήθηκε, ούτε τον Δένδια, ούτε τους άλλους. Και έφαγε. Τζατζίκια, τοματοσαλάτες κάτι σκόρπιες ελιές και τα τοιαύτα.
Μέχρι να μαζευτούν οι ρεπόρτερ το συμβάν είχε λήξει, οπότε ο ίδιος, μουσκεμένος, διαβεβαίωσε πως όσα λέγονταν για φαγητά που εκσφενδονίστηκαν ήταν υπερβολές.

Φίλοι-φίλοι, αλλά σου…
Έχει και τα ζόρια της η εξουσία και δεν είναι λίγα, το τελευταίο διάστημα.Από τη μια οι «πλατείες των αγανακτισμένων» που δεν λένε να καταλαγιάσουν, από την άλλη οι «αντάρτες» βουλευτές που θέλουν σεμινάρια για να μπούνε στον ίσιο δρόμο, παραπέρα οι υπουργοί που δεν τολμούν να εμφανιστούν και τα γιαούρτια πάνε σύννεφο… Tελευταία, μάλιστα, άρχισαν και κάποια ΜΜΕ να κάνουν νερά στη μέχρι τώρα εξοργιστική στάση στήριξης της κυβέρνησης.
Φρόντισε, λοιπόν, του Μαξίμου να στείλει άμεσα το μήνυμα στους φίλους του καναλάρχες:
«Με τη συμβολή, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αγώνα, στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση».
«Καθίστε φρόνιμα, γιατί δημόσια έργα και συχνότητες, εδώ τα έχω…», τους διαμηνύει ο Γιώργος.

Η τρομοκρατία των τρομοκρατημένων
Πρέπει να έχουν φοβηθεί πολύ εκεί πέρα στην κυβέρνηση από τις τελευταίες κοινωνικές διεργασίες και πολιτικές εξελίξεις.
Και επειδή η ξεφτίλα τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, επειδή η ανυποληψία και τα σκάνδαλα έχουν υπερβεί κάθε όριο, το τελευταίο που τους μένει να υπερασπισθούν, είναι «οι θεσμοί», όπως πολίτευμα, Κοινοβούλιο, συνταγματική τάξη και άλλα παρόμοια που τα θυμούνται κάθε που ζορίζονται.
Γράφει, λοιπόν, ο γνωστός Σταυρ. Ψυχάρης στην εφημερίδα του με τον τίτλο Οι εκδοχές της εκτροπής: «Οι ανήκοντες σε κοινωνικά στρώματα που κινούνται στα όρια της φτώχειας πιστεύουν ότι πρέπει και μπορούν να εξεγερθούν. Και να ανατρέψουν “την κοινωνία της αδικίας και της διαφθοράς”.
Και μετά;»
Και επειδή φοβούνται, σπεύδει να μας τρομοκρατήσει
«Μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης θα οδηγήσει, αφεύκτως, στη βίαιη ανατροπή ή σε ένοπλη καταστολή.
Ωστόσο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή, εκτροπή από τη συνταγματική τάξη. Αυτό θέλουν;»
Είναι αδίστακτοι.
Τι θέλανε και μιλήσανε;
Πολύ καιρό τώρα έχουμε φαγωθεί όλοι μας με την εκκωφαντική σιωπή των λεγόμενων «πνευματικών ανθρώπων» -διανοούμενων, καλλιτεχνών, συγγραφέων- που θα μπορούσαν στις δύσκολες στιγμές που περνάμε να σταθούν στο πλευρό του λαού μας.
Το έκαναν στο παρελθόν, σε πολύ δυσκολότερες ώρες. Σπουδαίοι διανοητές, στάθηκαν στο πλευρό του λαού και έμειναν στις ψυχές μας αλλά και στην ιστορία.
Αποφάσισαν, τελικά, πρόσφατα μερικοί διανοούμενοι να μιλήσουν για την κατάσταση που περνάμε.
Τι το ήθελαν;
Απευθύνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και όλους τους βουλευτές, τους ζητούν «να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις αντιμαχίες και να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες για τους αγώνες και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία της χώρας». Σαν από άλλο πλανήτη, σαν από άλλη χώρα, οι πνευματικοί μας ταγοί προτείνουν:
«Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία».
Δεν μπορεί να μη κατάλαβαν τίποτα.
Πού κολλά η Δημουλά με τον Στουρνάρα;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!