Τι ξέρει η κυρία Μάνια;
Στην Ελευθεροτυπία επί τρεις μέρες υπάρχουν μικρά αινιγματικά σχόλια της εκδότριας της εφημερίδας Μάνιας Τεγοπούλου που απευθύνονται στον κύριο Διώτη. Ο εν λόγω εισαγγελέας μετά την… καταπληκτική δουλειά του στην υπόθεση της τρομοκρατίας ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Κάποια μηνύματα στέλνει η κ. Μάνια, με διάφορους αποδέκτες; Θα μάθουμε σύντομα ή δεν θα μάθουμε αν ληφθούν υπόψη τα υπονοούμενα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Απλά αντιγράφουμε τα τρία σχόλια προς ενημέρωση των αναγνωστών μας: 4/5 «Κύριε Χρυσοχοίδη, είστε ενήμερος για τις ερωτικές επιστολές του κ. Διώτη; Μ.Τ.». 5/5 «Κύριε Διώτη, κάνει κρύο τον Δεκέμβρη; Μ.Τ.». 6/5 «Κύριε Διώτη, έχετε παραδώσει με τη σειρά σας μαθήματα τρομοκρατίας σε, κατά τη γνώμη σας, άμαχο πληθυσμό; Μ.Τ.».

Πόσο διαφορετικοί…
Η οικογένεια του Θανάση Βέγγου δεν δέχθηκε η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη και δεν θέλησε καμιά παρουσία πέρα από το στενό οικογενειακό κύκλο στην κηδεία. Ο Θανάσης είχε φροντίσει γι αυτά.
Από την άλλη, περίπου 400 πρώην βουλευτές ή συγγενείς τους ζητούν αναδρομικά λεφτά για τις συντάξεις τους λες και λίγα έχουν φάει μέχρι τώρα. Αυτοί δεν έχουν τσίπα, γι αυτό εισπράττουν μούντζες.
Πόσο διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν…

Παράξενα πράγματα…
Διάβασα σε άρθρο του Ριζοσπάστη 6/5 τον ακόλουθο παράξενο τίτλο: «Βολικός αποπροσανατολισμός με Στρως Καν». Το άρθρο καταφέρονταν ενάντια στο Α. Τσίπρα που κατάγγειλε την συναλλαγή και τον εμπαιγμό που έκανε ο Παπανδρέου με βάση τις αποκαλύψεις του Στρως Καν. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ριζοσπάστης δεν καταλαβαίνει πως η αποκάλυψη του Στρως Καν δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Μπορώ να το πιάσω μόνο αν σκεφθώ πως δεν θέλει καθόλου αντικυβερνητικό αγώνα, αλλά απλά αγώνα «αντικαπιταλιστικό», για μια άλλη κοινωνία, σε μια άλλη εξουσία, κάποια μέρα που σίγουρα θα έρθει, αλλά δεν είναι και πολύ κοντά κ.λπ. κ.λπ.

Ο δεξιοτέχνης της κωλοτούμπας

Τελικά ο Μίμης αποδεικνύεται βιρτουόζος στα ακροβατικά της πολιτικής. Έσκισε, πάλι, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5. Άστραψε και βρόντησε κατά πάντων στην κυβέρνηση και όποιος τον άκουγε θα νόμιζε πως μιλά η αντιπολίτευση.
Όλους τους στόλισε κανονικά. Όμως φρόντισε, ο πονηρός πολιτευτής, να κριτικάρει άτομα και όχι την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
«Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, αυτοί που είναι γενικά του περιβάλλοντος. Αυτοί που μέσα σε ένα βράδυ αναδείχθηκαν από τον Παπανδρέου εκ του μηδενός».  Όσο για τον εαυτό του, δήλωσε πως «ήμουν υποχρεωμένος, λόγω της ιστορίας μου από την Αριστερά, να βγω από το κάδρο της εξουσίας. Γιατί ήξερα τι πρόκειται να έρθει».
Και καταλήγει, έντεχνα, στο διά ταύτα: «Ένας λόγος υπάρχει αυτή τη στιγμή να ξαναψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ. Στην κρίση, να το ξέρουμε, δεν υπάρχει άλλος από το ΠΑΣΟΚ για να κάνει αυτή τη δουλειά».
Άντε και υπουργός!

Τα συνθήματα για τη Βουλή ενοχλούν;
Ούτε τσίπα ούτε φιλότιμο, έχουν κάποιοι εθνοπατέρες.
Την ώρα που κόβονται τα επιδόματα των ανέργων, οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, τούτη την ώρα διάλεξαν περίπου 850 ξετσίπωτοι συνταξιούχοι βουλευτές να απαιτήσουν από το Δημόσιο, αναδρομικά, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που, αν επιδικαστούν, θα χρειαστεί ποσό αντίστοιχο σχεδόν με τον μισό Προϋπολογισμό της Βουλής για να πληρωθούν. Την ώρα που οι εργαζόμενοι στενάζουν, πρώην βουλευτές, χήρες και ανύπαντρες θυγατέρες αποθανόντων εθνοπατέρων με τη νομική υποστήριξη 15 δικηγορικών γραφείων ζητούν αναδρομικά ποσά που, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν έως και 250.000 ευρώ για τον καθένα.
Χρησιμοποιώντας ως «όπλο» το δεδικασμένο του μισθοδικείου που υπάρχει για τους δικαστικούς, οι πατέρες του έθνους, ζητάνε τώρα και τα ρέστα για τις εξαιρετικές «υπηρεσίες» τους. Τις υπηρεσίες που μας έφεραν στα χάλια που είμαστε. Σίγουρα, ο συνταξιούχος που πρόσφερε τη σύνταξη του στον Γιώργο, δεν ήταν πρώην βουλευτής.

Ταξική αναλγησία
Σε μια πρωτοφανή και απάνθρωπη απόφαση κατέληξε το υπουργείο Παιδείας, έτσι ξαφνικά και λίγες μέρες πριν από τις Πανελλαδικές.
Αποφάσισε, στο όνομα της…οικονομίας, να καταργήσει όλα τα εξεταστικά κέντρα στην επαρχία όπου εξεταζόταν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Έτσι οι μαθητές αυτοί, προκειμένου να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, υποχρεώνονται να μεταβούν σε Αθήνα, Πειραιά ή Θεσσαλονίκη, αφού μόνο σε αυτές τις πόλεις ορίζονται εξεταστικά κέντρα. Το γεγονός ότι ήδη πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και τα παιδιά τους δεν θα δώσουν Πανελλήνιες, ούτε που τους απασχολεί καθόλου.
Παρ’ όλα αυτά η ΕΛΜΕ Ηρακλείου προτείνει να λειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα του νησιού, τα 166 παιδιά αυτής της κατηγορίας να εξεταστούν στον τόπο τους και οι καθηγητές να μην πάρουν την αμοιβή του επιτηρητή.
Σιγά που θα κάνουν πίσω.

Πάντα πιστός στο σύστημα
Δεν υπάρχει περίπτωση να τραβάει το σύστημα ζόρια και να μην προστρέξει για βοήθεια ο επίτιμος της Δεξιάς.
Ως παλιά αλεπού του κατεστημένου, δεν διστάζει να στηρίξει ακόμα και τον αντίπαλο του, μπροστά στο κοινό ταξικό όφελος.
Βγαίνει λοιπόν και δηλώνει δημόσια: «Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης.
Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση.» Δεν περιορίζεται, όμως, σε γενικολογίες. «Πρέπει όλοι να προσπαθήσουν, κινούμενοι μακριά από τον φόβο του πολιτικού κόστους, διότι τα προβλήματα είναι πολλά και ποικίλα». Και υπενθυμίζει, με νόημα, ότι επί των ημερών της οικουμενικής κυβέρνησης, είχε δώσει το «πράσινο φως στον Γεννηματά να προχωρήσει στο κλείσιμο πολλών προβληματικών επιχειρήσεων». Πολύ παίζει το «οικουμενικό» τελευταία…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!