Με το όπλο στο τραπέζι

Πολλές φορές ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας να λένε ότι χρειάζεται να έχουμε το όπλο και μάλιστα γεμάτο στο τραπέζι, όταν διαπραγματευόμαστε.

Αυτή η προτροπή-συμβουλή, πρακτική στάση και παράδειγμα δείχνει κάποιες αλήθειες: Γιατί να έχεις όπλο, να το δείχνεις (πάνω στο τραπέζι) και να λες ότι είναι και γεμάτο όταν μιλάς με φίλους, συμμάχους, συγγενείς σου, τέλος πάντων; Ποιος σύμβουλος πρότεινε αυτήν τη μεταφορά στους λόγους των κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων; Μάλλον οι προσλαμβάνουσές τους είναι από το πώς γίνεται η συνάθροιση μπόσηδων της μαφίας. Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Τι γίνεται αν κανείς πάρει τοις μετρητοίς τα λόγια αυτά και αναζητήσει πιστόλια για να συζητά και να τα θέτει προς κοινή θέα; Άλλος μπορεί να σκεφτεί δεν κρατώ και μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα να γελάσουμε… Επειδή στη χώρα αυτή πέφτουν αρκετές σφαίρες και μπόμπες το τελευταίο καιρό…

 

Ξένοι αστυνομικοί στην χώρα;

Σε μια τηλεοπτική εκπομπή έγινε λόγος για την σκέψη στους κυβερνητικούς κύκλους να φέρουν ξένους αστυνομικούς στην χώρα μας, σε περίπτωση που δεν επαρκέσουν οι ημέτερες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου. Όπως είναι γνωστό, πέντε χώρες μέλη (Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) έχουν σχηματίσει ένα κοινό σώμα, την European Gendarmerie Force (EGF), με σκοπό να επεμβαίνουν σε περιοχές που η κρίση δημιουργεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η δύναμη αυτή είναι κάτι παραπάνω από την συνηθισμένη αστυνομία, είναι μια πιο στρατιωτικοποιημένη υπηρεσία. Από τον Δεκέμβρη του 2008 προστέθηκε και η Ρουμανία στην δύναμη αυτή. Τούτες τις μέρες, μετά την προσφυγή της Ρουμανίας στο ΔΝΤ, θα απολυθούν περίπου 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι (όρος του ΔΝΤ για το δάνειο).

Κανείς δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε τις προθέσεις της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης. Πάντως, τα σκέφτονται όλα αυτά σοβαρά…

 

Αρρώστια…

Άρρωστο το σύστημα, άρρωστοι και οι θεσμοί του. Και μάλιστα οι πλέον καθαροί και αμόλυντοι.

Τεράστιο ζήτημα έχει προκληθεί από καταγγελίες συστηματικής παιδοφιλίας μέσα στα ιδρύματα της καθολικής εκκλησίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το απαίσιο αυτό «σπορ» είναι δημοφιλές μέσα στους άγιους χώρους τόσο πολύ, που αναγκάστηκε ο Πάπας να ζητήσει συγγνώμη για τα φαινόμενα αυτά, αλλά παράλληλα να ζητήσει να μην επιτίθονται τόσο στην εκκλησία. Η παιδοφιλία βέβαια δεν αναπτύσσεται μόνο στους σκοτεινούς χώρους της καθολικής εκκλησίας.

Έχει εξαπλωθεί σε πολλούς χώρους και πιστοποιεί μια βαθιά κρίση αξιών και στις κοινωνίες που ζούμε. Δεν συμβαίνει μόνο σε χώρους εγκλεισμού και απομονωμένους, αλλά διαδίδεται σαν διαστροφή που την εκμεταλλεύονται και αναπαράγουν διάφορα κυκλώματα που θησαυρίζουν από αυτήν.

 

Βοήθεια τους

Για μια ακόμα φορά, η εκκλησιαστική ιεραρχία της χώρας, μας έδειξε το δρόμο της τιμής και του αγώνα.

Μόλις άκουσαν πως σε τούτη τη δύσκολη στιγμή για το έθνος θα πρέπει κάτι να συνεισφέρει και η εκκλησία, πήραν αμπάριζα κανάλια, ραδιόφωνα και άμβωνες και κατακεραύνωσαν την ανάλγητη και αντιχριστιανική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Νιώθουν και προδομένοι, γιατί άλλα τους έταζε ο Γιώργος και τους διαβεβαίωνε ο αρχιεπίσκοπος και άλλα βλέπουν να συμβαίνουν.

-Χειρότερα και από Α.Ε. μας αντιμετωπίζουν, ωρύονται οι «άγιοι πατέρες» και επικαλούνται το «κοινωνικό τους έργο».

Τι ζητάν;

Ίδια μεταχείριση με όλες τις…επιχειρήσεις και απειλούν ότι θα σταματήσουν το θεάρεστο έργο τους «και ας αναλάβει τότε το κράτος να ταΐζει τους άπορους».

Τελικά, οι νόμοι της αγοράς… δεν έχουν το Θεό τους.

 

Πράσινη μετάλλαξη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από λίγες μέρες ενέκρινε τη παραγωγή γενετικά τροποποιημένης πατάτας, με το όνομα Amflora, από μία γερμανική χημική εταιρία ως ζωοτροφή και για βιομηχανική χρήση, κυρίως για την παραγωγή χαρτιού. Παράλληλα, ενέκρινε και 3 είδη γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού. Μέχρις εδώ τίποτα το παράξενο, με δεδομένη τη σύμπλευση της Ε.Ε. με τα συμφέροντα της χημικής βιομηχανίας των μεταλλαγμένων.

Το παράξενο είναι ότι η έγκριση αυτών των μεταλλαγμένων προϊόντων, επιτεύχθηκε και με την ψήφο της δικής μας Επιτρόπου, της κ. Μαρίας Δαμανάκη.

Και να σκεφθεί κανείς πως πρόσφατα η υπουργός κ. Μπατζελή διαβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης νέας πατάτας και ο Έλληνας πρώην Επίτροπος κ. Δήμας είχε μπλοκάρει κάθε διαδικασία έγκρισης μεταλλαγμένου προϊόντος στην Ευρώπη.

Τόσο γρήγορη μετάλλαξη και στην Ε.Ε.;

 

Κυνισμός

Όπως και να το δεις, είναι πρόκληση.

Την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή διάλεξε η ΓΣΕΕ για να ανακοινώσει μαζί με τους εμπόρους, ότι σε κάποια μαγαζιά θα γίνεται στους άνεργους και στους πολύτεκνους έκπτωση 20% στα ψώνια που θα κάνουν. Στη συνέντευξη-παράτα ήταν παρών και ο υπουργός Εργασίας ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, για να μην υπάρχουν και παρερμηνείες:

Στο πρόγραμμα αυτό, δεν περιλαμβάνονται τα σούπερ-μάρκετ, ούτε τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία των δημόσιων φορέων απ’ αυτό το πρόγραμμα, ο υπουργός απάντησε με τη γνωστή κυβερνητική σαφήνεια:

«Το θετικό στοιχείο του προγράμματος είναι η ευελιξία του και ο ταχύτατος χρόνος εφαρμογής του.»

Φίλε Παναγόπουλε, πρόσεχε τις παρέες σου, όπως θα έλεγε και ο κ. Πάγκαλος.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!