Ανακοίνωση του μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Σε ανακοίνωσή του, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω της σπουδαίες εμπειρίες αγώνα, συλλογικότητας και αλληλεγγύης ενός λαού που επιμένει να βρίσκεται στις επάλξεις αμυνόμενος για την ζωή του αλλά και για τις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα οι αγώνες που επίμονα δίνει ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία στην Ελλάδα διατηρούν την ελπίδα και δίνουν έμπνευση σε πολύ περισσότερους ανθρώπους από τους κατοίκους της χώρας μας καθώς αποτελούν την αιχμή της πρωτοπορίας στον αδύναμο κρίκο όλης της Ευρώπης.
Το 2012 είναι αναμφισβήτητα μια κρίσιμη χρονιά. Το πιο σημαντικό διακύβευμα απ’ την σκοπιά των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν είναι ούτε η 7η δόση, ούτε η επιτυχία του PSI, ούτε η μακροημέρευση του τραπεζίτη – πρωθυπουργού Παπαδήμου και της συγκυβέρνησης νεοδεξιάς, δεξιάς και ακροδεξιάς. Δεν είναι καν η μοίρα του ευρώ και της Ε.Ε.
Το πιο σημαντικό διακύβευμα είναι η διατήρηση και εμβάθυνση των εμπειριών και των νέων κατακτήσεων της μαζικής αντίστασης, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της δημοκρατίας και η μετουσίωσή τους σε πολιτικό πρόγραμμα αλλά και σε μια νέα αποτελεσματική κουλτούρα για την αριστερά που έχουμε άμεσα ανάγκη. Για τις αξίες, τους στόχους και τα οράματα που έχουμε ανάγκη».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!