Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Να ποιοι μιλούν για αξιοκρατία και διαφάνεια

Όσα θάφτηκαν: Να ποιοι μιλούν για αξιοκρατία και διαφάνεια

Την ιστορία μου την είπε νεαρός δημοσιογράφος, ξέρετε, απ’ αυτούς που δουλεύουν με μπλοκάκι, αγωνιώντας να επιζήσουν και είναι έρμαια των διαθέσεων κάθε αρχισυντάκτη ή συντάκτη. Πήγε έτοιμος με τις προτάσεις του για ένα ενδιαφέρον θέμα και εισέπραξε μια πολύ χαρακτηριστική απάντηση: «Μη φας! Αυτό το θέμα το καλύπτει η σύζυγος του…» και του ανέφεραν το όνομα ενός μεγαλοστελέχους. Όχι, δεν πρόκειται για τη δημόσια τηλεόραση, αλλά για μια μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, της οποίας ο διευθυντής γράφει μαινόμενος για παρόμοια συμβάντα στον δημόσιο τομέα.

Θα έλεγε κανείς, άλλο να πληρώνει ο φορολογούμενος άλλο να πληρώνει ο πελάτης. Ναι, σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήταν έτσι και το πολύ-πολύ να ρίχνονταν μόνο οι αφελείς αγοραστές που πιστεύουν ότι αγοράζουν μια εφημερίδα που είναι αξιοκρατική. Όμως, όταν οι εργολάβοι ιδιοκτήτες των εφημερίδων απομυζούν το δημόσιο ταμείο το οποίο καταχρεώνεται στη συνέχεια και φορτώνει τα χρέη στους εργαζόμενους, αυτό είναι κρυφό δημόσιο χρήμα που όσοι το διασπαθίζουν υποκρίνονται τις παρθένες…

Δεν πρόλαβα να κλείσω το τηλέφωνο και διαβάζω -ομολογώ όχι και με μεγάλη έκπληξη- μια καταγγελία της ΠΑΣΠ, παρακαλώ, της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ που αναφέρει ότι η κ. Διαμαντοπούλου διόρισε τον γραμματέα της ΠΑΣΠ των ΤΕΙ σε θέση συμβούλου παρά τη υπουργώ και ακόμη ότι έγινε «πρόσληψη 150 νέων εργαζομένων για την αναβάθμιση και τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας με διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ… Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως μέσω αυτού του διαγωνισμού προσλήφθηκαν άτομα που υπήρξαν μέλη της ΠΑΣΠ και μάλιστα φιλικά προσκείμενα προς την υπουργό». Μη φωνάζετε, παιδιά, η Αννούλα είναι νέα ακόμη, έχει πολιτικό μέλλον, να μη φτιάξει τον προσωπικό της στρατό. Εξάλλου, πού θα πάνε τα χαράτσια αν όχι προς όφελος αυτών των θαυμάσιων ανθρώπων που μας κυβερνούν;

Όμως την crème de la crème μας τη σερβίρει το Spiegel. 30 (ναι 30!) νέους συνεργάτες διόρισε στα δύο γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας ο υπουργός Υγείας Λοβέρδος, 10 εξ αυτών σε νέες θέσεις με επιδόματα, νυχτερινά κ.λπ. Υποψιάζομαι ότι το κάνει προς επίρρωση της άποψής του ότι ένα εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι βασανίζουν 9 εκατ. Έλληνες. Μια διόρθωση, όχι ένα εκατ., 999.999, εξαιρουμένης της συζύγου του (πρώην αεροσυνοδού) που διορίστηκε στο υπ. Εσωτερικών, σε προσωποπαγή θέση, με πράξη την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί Ντόλιος, Σαχινίδης και Ρέππας πέρσι τέτοια εποχή, αφού η σύζυγος καταφανώς αξίζει το διορισμό της… (οι περισσότεροι απολυμένοι της Ολυμπιακής θα πάρουν ως αποζημίωση αυτά τα πανίσχυρα χαρτιά που λέγονται ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου με τόκο 1% το χρόνο, με χασούρα 50% …και δουλειά μην είδατε).
Όλοι οι παραπάνω συγκαταλέγονται στο ευγενές «Μέτωπο εναντίον των συντεχνιών» κατά των αλητήριων εργαζόμενων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν την απαίτηση να τρώνε κιόλας!

 

Σχόλια

Exit mobile version