Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου και της κρίσης.

«Προσοχή – προσοχή: Σε λίγα λεπτά το πλοίο φτάνει στον Πειραιά, όσοι έχουν κλειδιά από καμπίνες να τα παραδώσουν στην ρεσεψιόν». Τι καμπίνες βρε κοπελιά; Η κατίναμ’ (πλάτη) στράβωσε από την στρωματσάδα! Με συγχωρείτε που και σήμερα το άρθρο θα είναι καλοκαιρινό και βαπορίσιο! Όχι ότι δεν θα σας έχω πολιτική κουζίνα (γκιζλεμέδες και γιαπράκια με σαρδελούδα τύπου Κουβέλη!) αλλά θα ’μαστε λίγο θαλασσινοί!
Η Μυτιλήνη, λοιπόν, όπως και όλη η χώρα, πάει κατά διαβόλου (τουριστικά). Την παρτίδα έσωσαν αρκετές χιλιάδες Τούρκων που ήρθαν στο νησί! Τέσσερα-πέντε καραβάκια κάνουν τη γραμμή Μυτιλήνη-Αϊβαλί! Ο Ταξιτζής, που λέτε, κάθεται στο λιμάνι και ξαφνικά ξεπροβάλει το καραβάκι απ’ το Αϊβαλί κι αρχίζουν να βγαίνουν, να βγαίνουν… Και κάτι τουρκάλες μάνα μου, «να τρώει ο ταξιτζής και στον φίλο το Νικολάκη να μην δίνει»! Οπότε, η κουβέντα ανοίγει με κάποιους ντόπιους που περιμένουν δικούς τους που είχαν πάει στο παζάρι στο Αϊβαλί!
«Σωθήκαμε φέτος από τους Τούρκους», «Θα ’πεφτε πολύ κλάμα στο νησί», «αλλά και οι δικοί μας αφήνουν τους παράδες απέναντι», «οι έμποροί μας να βάλουν μυαλό και να ρίξουν τις τιμές». Η κουβέντα έχει ανάψει, οπότε ο ηλικιωμένος με την γυναίκα του απ’ τη Μακεδονία πετάγεται: «Άντε βρε, πάτε απέναντι στους βρωμοτούρκους και αφήνετε τα λεφτά σας, ντροπή σας». Ο ταξιτζής ανάβει. «Συγνώμη, γιατί μιλάτε έτσι, οι Τούρκοι δεν αφήνουν τα δικά τους «γρόσια» εδώ; Δεν θέλουμε φιλία ανάμεσα στους λαούς»; «Όχι», λέει, «εμείς έχουμε μίσος με τους Τούρκους και αν και νεοδημοκράτες, τώρα θα ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή, να τα κλείσει τα σύνορα».
«Μωρέ καλά σε κατάλαβα ότι είσαι τουρκοφάγος Μακεδόνας και λάτρης της χούντας. Να τους χαίρεσαι και να τους λουστείς αυτούς που ψηφίζεις! Θα πω στον Αλαβάνο τώρα που θα έρθει στα πράγματα ν’ ανοίξει όλα τα σύνορα. Γκέγκε;» Και η κατάσταση έχει ξεφύγει και κάποιοι λύνονται στα γέλια.
Αλέξη, σε βλέπω ολίγον «παλιό ΠΑΣΟΚ» ή μου φαίνεται; Να, κάτι οι αναφορές και η συγκέντρωση της 3ης του Σεπτέμβρη, κάτι τα συνθήματα, ώρα είναι να μου φορέσεις και ζιβάγκο… Πάντως, να ξέρεις ότι όταν εμείς φοράγαμε το πράσινο ζιβάγκο τα συνθήματα ήταν «όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» κ.λπ. Τώρα σε βλέπω λίγο λάιτ!
Τα μάθατε πιστεύω για τον Τζωρτζ Παπανδρέου! Τον καλούνε λέει σε διάφορα φόρα να κάνει διαλέξεις για την κρίση! Θέλουνε να μάθουν πώς έσωσε την χώρα του, μπας και εφαρμόσουν το σχέδιό του. Σε ένα, λέει, τον κάλεσαν για 50.000 δολάρια την ώρα, αλλά δεν μπορούσαν να αποφασίσουν πόσες ώρες τον χρειάζονταν! Θα τρελαθώ θεέ μου!
Μπαράκο Ομπάμα, δεν πιστεύω να εμπνευστείς από τον Τζωρτζ; Πάντως, με ξάφνιασε ο Μπιλ Κλίντον που παράτησε το σαξόφωνο και τα κλαρινέτα (μη γελάς πονηρέ πελάτη) και κάνει προμόσιον στον Ομπάμα μαζί με τη Μισέλ! Μπαράκο, καλού κακού κράτα μακριά τη Μισέλ από τον Μπιλ.
Πάλι δεν μου φτάνει ο χώρος… Λοιπόν πελάτες μου, η ιστορία απ’ τη Μυτιλήνη με τα διεθνιστικά ούζα και το Λευτέρη το επόμενο Σάββατο…

Φιλάκια πολλά
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Aριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!