Του Γιώργου Θεοδωρόπουλου. To 28o θέμα με το οποίο ασχολήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν το παρακάτω: Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το έργο με ακρωνύμιο «Μαθησιακή Κοινότητα».

Το έργο, σύμφωνα με την εισήγηση, αφορά «τη δημιουργία δικτύου για την υποστήριξη της εργασιακής κινητικότητας και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού». Το έργο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013» στον άξονα 3 – «Ανταγωνιστικότητα και Ανθρώπινοι Πόροι». Βασικός στόχος του έργου, σύμφωνα πάλι με την εισήγηση, είναι «η εφαρμογή μιας σειράς δυναμικών διασυνδεδεμένων δράσεων που κινούνται σε δύο άξονες για την ανάπτυξη ενός δικτύου για την υποστήριξη της εργασιακής κινητικότητας και ενός δικτύου μαθησιακής κοινότητας για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού στη διασυνοριακή περιοχή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες». Το συγκεκριμένο έργο (;) πρόκειται να υλοποιηθεί στην Π.Ε. Σερρών.
Το ευρωλεξιλόγιο και οι ακαταλαβίστικοι νεολογισμοί της εισήγησης είναι μνημεία κοινωνικής αναλγησίας και υποκρισίας. Σε μια διασυνοριακή περιοχή που και από τις δύο πλευρές των συνόρων η ανεργία ξεπερνάει το 50%, οι εργαζόμενοι-άνεργοι ονομάζονται «Ανθρώπινοι Πόροι», κατ’ αναλογία των φυσικών πόρων. Η βουλγαροποίηση της εργασίας και οι μισθοί των 200 ευρώ στις επονομαζόμενες ΕΟΖ (σύγχρονα σκλαβοπάζαρα), ονομάζονται «εργασιακή κινητικότητα». Το έργο θα καταγράψει τους «Ανθρώπινους πόρους» ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης στην έφοδο της μνημονιακής αναπτυξιακής κόλασης που ονειρεύονται! Για την υλοποίησή του θα συνδράμουν διάφοροι «σεμιναριτζήδες-αεριτζήδες» ευρωπαϊστές(;), με το αζημίωτο βέβαια.
Μέσα από τέτοια «έργα» υλοποιήθηκε η προσχεδιασμένη εδώ και χρόνια πορεία της χώρας προς τη διάλυση και η παράδοσή της στα μνημονιακά δεσμά, από το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αρνήθηκα να ψηφίσω, για λόγους αξιοπρέπειας, και είπα ότι δεν τα θέλουμε τέτοια λεφτά. Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μου ανταπάντησε «και πού θα βρούμε λεφτά;». Το επιχείρημα της κ. προέδρου μοιάζει με τα διλλήματα «Μνημόνιο ή δραχμή», «Ευρώ ή καταστροφή». Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας υπονομεύεται από τέτοια «έργα» που βυθίζουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους-άνεργους και τους κάνουν συνένοχους λόγω «μαθησιακής» ανεπάρκειας για την ανεργία τους. Το σάπιο πολιτικό σύστημα πάντα έψαχνε τρόπους για να καταστήσει τους εργαζόμενους συνένοχους της διάλυσης, μοιράζοντας ψίχουλα σε επιδοτούμενα σεμινάρια.
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα επισφραγίσουν οριστικά την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος που έκανε ο λαός την 6η Μαΐου, στέλνοντας μήνυμα ότι Μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία και εφικτή!

*Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος είναι περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!