Ο Γιώργος Νικολακάκης είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας

Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί την ανάγκη και την απόφασή μου για μεγαλύτερη στράτευση στον αγώνα για την απαλλαγή του λαού και της χώρας από το τροϊκανό καθεστώς και τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές που αυτό επιβάλλει.
Οι εκλογές στις 6 Μάη είναι μιας στρατηγικής σημασίας μάχη για την ανατροπή του καθεστώτος αυτού. Τρόικα και μεγαλοαστισμός επιδιώκουν αφενός μεν να νομιμοποιήσουν τα μνημόνια και τα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας που έχουν πάρει μέχρι τώρα και αφετέρου, με κοινοβουλευτικό μανδύα, να προχωρήσουν παραπέρα στο νέο πακέτο που ετοιμάζουν για τον Ιούνιο.
Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να επιτύχουν τους στόχους τους. Δεν πρέπει ο καθεστωτικός συνασπισμός, το κόμμα των αγορών, την επομένη των εκλογών να σχηματίσει κυβέρνηση, να μην έχει τις 151 έδρες.
Πρέπει να δοθεί μάχη ώστε να μην περάσει η τρομοκρατία των εκφοβιστικών διλημμάτων που προσπαθούν να περάσουν στο λαό, συνεπικουρούμενοι από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Αν θα μπορούσα να συμπυκνώσω σε δύο μόνο λέξεις το ζητούμενο των επικείμενων εκλογών, αυτές θα ήταν επιβίωση και αξιοπρέπεια. Επιβίωση με αξιοπρέπεια για τις οικογένειες μας, τους φίλους μας, το λαό, τη χώρα.
Ξέρουμε καλά ότι καθεστώς τρόικας σημαίνει η χώρα στην καταστροφή και ο λαός στην απόγνωση.
Έχω την άποψη ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε να είχε υπάρξει ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής του τροϊκανού καθεστώτος. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί για διάφορους λόγους που όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης.
Τώρα είναι η ώρα της μάχης.
Συμμετέχω και κατεβαίνω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι εκείνη η δύναμη μέσα στην Αριστερά με την πιο ενωτική και μετωπική λογική.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την κατάργηση των μνημονίων και δεν αποδέχεται το χρέος. Δεν υποκύπτει στον εκβιασμό να καταστραφεί η κοινωνία για να σωθεί η Ευρωζώνη και βάζει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού ως πρώτη προτεραιότητα.
Συστρατεύομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσω τη μάχη για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και τρόικα, για να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για να υπάρξει μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!