Αρχική κοινωνία εργασία ΙΔΕΚΕ: Απλήρωτοι και οι 14 μισθοί

ΙΔΕΚΕ: Απλήρωτοι και οι 14 μισθοί

Στο δημόσιο περικόπτεται ο 14 μισθός, αλλά σε μια (δημόσια) υπηρεσία, το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, οι εργαζόμενοι αναμένουν να πληρωθούν 14 ολόκληρους μισθούς.

Οι 300 συμβασιούχοι του ΙΔΕΚΕ βιώνουν μια απίστευτη κατάσταση: Απλήρωτοι, με παγωμένα όλα τα προγράμματα από τον Οκτώβριο και με άδηλο το μέλλον, αφού η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία φέρει και τον τίτλο «Δια Βίου Μάθησης», δεν έχει καταδεχτεί να επισκεφτεί την υπηρεσία που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες διεκπεραίωσης επιμορφωτικών προγραμμάτων σε ενήλικες.

Ο Σύλλογος των Συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ στην τελευταία γενική συνέλευση (4/3) αποφάσισε να παλέψει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την άμεση έναρξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης, τη στήριξη των μελών του στην ανανέωση των συμβάσεων εργασίας, ενώ διερευνούν και την οργάνωσή τους σε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Στηρίζοντας τον αγώνα τους, ας θέσουμε κι ένα ερώτημα στην λαλίστατη υπουργό: Μήπως η απαξίωση μιας κρατικής δομής εκπαίδευσης ενηλίκων αφήνει ανοικτό το έδαφος στους κάθε λογής εμπόρους της εκπαίδευσης; Γιατί, την ώρα που δεν υλοποιούνται προγράμματα του ΙΔΕΚΕ, όπως π.χ. της εκμάθησης ελληνικών σε αλλοδαπούς, διάφορα αντίστοιχα προγράμματα εκτελούνται από ιδιωτικά ΚΕΚ.

Σχόλια

Exit mobile version