Αρχική κοινωνία Θες να κάνεις μπάνιο; Τώρα με τον Δήμο με 3 ευρώ

Θες να κάνεις μπάνιο; Τώρα με τον Δήμο με 3 ευρώ

Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη επέβαλλε “χαράτσι” στα μπάνια των ΚΑΠΗ.
Του Κώστα Παπαδόπουλου.

Αφού κατάργησε το επί χρόνια δωρεάν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη των εργαζόμενων γονιών για να βρει έσοδα, ο δήμαρχος αποφάσισε τώρα να βγάλει χρήματα και από τα καλοκαιρινά μπάνια των ΚΑΠΗ!
Στο δελτίο τύπου, που εξέδωσε η δημοτική Αρχή, αναφέρεται πως το αντίτιμο είναι 3 ευρώ για κάθε μέλος των ΚΑΠΗ, ενώ δεν θα υλοποιηθούν καθόλου τα προγράμματα για τα μπάνια των δημοτών, με τη γνωστή πλέον δικαιολογία «εμείς θέλουμε, αλλά… για όλα φταίει η οικονομική κατάσταση του δήμου». Η δικαιολογία αυτή, λοιπόν, επιτρέπει στον κ.Ιωακειμίδη να παίρνει λεφτά χωρίς να ντρέπεται και από το χαμηλοσυνταξιούχο, που κάθε μήνα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα φάρμακα ή στο φαγητό του, μιας και οι περικοπές και οι αυξήσεις που επιβάλλει η τροϊκανή κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια να καλύψει και τις δυο του ανάγκες.
Βέβαια, και ο κ. Ιωακειμίδης δεν χάνει ευκαιρία να μας δείξει ότι συμπορεύεται με τις κυβερνητικές πολιτικές και είναι πιστός εφαρμοστής του τοπικού Μνημονίου – άσχετα αν δημόσια δεν το παραδέχεται και προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα τα κάνει για το καλό του δήμου. Και, φυσικά, με τη λογική του αυτή, σε λίγο θα πρέπει να πληρώνουμε τις βόλτες που κάνουμε στις πλατείες μας, την παιδική χαρά που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας, τον αέρα που αναπνέουμε!
Μη νομίζει ο δήμαρχος ότι μας κάνει χάρη και συνεχίζει τα καλοκαιρινά μπάνια στα ΚΑΠΗ και ότι αποτελεί υπερπροσπάθεια της δημοτικής Αρχής η συνέχιση, έστω και με πληρωμή, αυτού του προγράμματος. Να πληροφορήσουμε το δήμαρχο πως ιδιωτική εταιρία αναλαμβάνει τη μεταφορά των δημοτών με 4 ευρώ την ημέρα ή 15 ευρώ την εβδομάδα, όπως διαφημίζει η ίδια με αφίσες που έχει κολλήσει παντού στα Άσπρα Χώματα. Ίσως να το ξέρει, βέβαια, και γι’ αυτό όρισε το αντίτιμο του εισιτηρίου στα 3 ευρώ – αυτό, άλλωστε, επιτάσσει η φιλελεύθερη ανταγωνιστική πολιτική που υπηρετεί.
Μην έχει όμως αυταπάτες η νέα δημοτική Αρχή ότι μπορεί να καλύψει τις κερδοσκοπικές της πολιτικές και το ξεπούλημα που προωθεί πίσω από έναν υπερχρεωμένο δήμο. Για να χρησιμοποιήσουμε και τη λαϊκή έκφραση, το να «βγάζεις από τη μύγα ξύγκι» δεν θεωρείται κοινωνική πολιτική, δεν είναι αυτό για το οποίο βρίσκεται σε αυτή τη θέση και σίγουρα δεν είναι για όφελος των δημοτών και του δήμου.
Πρέπει να ξέρει ότι εμείς δεν ανεχόμαστε να μας διοικούν μάνατζερ και οικονομολόγοι και να μας λένε πώς να ζούμε. Για μας, όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχουν ανθρωπιά και αγάπη για τον τόπο και τους συνανθρώπους τους. Είναι απαράβατος κανόνας, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, ο κ. Ιωακειμίδης πιστεύει περισσότερο στην αξία του χρήματος, όπως κάθε επαγγελματίας πολιτικός.
Καλούμε το δήμαρχο να πάρει πίσω το χαράτσι στα καλοκαιρινά μπάνια των ΚΑΠΗ. Να σκύψει πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, να σταματήσει να δυσκολεύει την ήδη σκληρή καθημερινότητά τους. Να σταματήσει να κερδοσκοπεί σε βάρος μας.
* Ο Κώστας Παπαδόπουλος είναι δημοτικός σύμβουλος με την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη Κόντρα στο Ρεύμα

 

Σχόλια

Exit mobile version