Αρχική στήλες ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Εγώ δεν θα αγοράσω το “Δρόμο” γιατί δεν έχει ζώδια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Εγώ δεν θα αγοράσω το “Δρόμο” γιατί δεν έχει ζώδια

Στο πρώτο τεύχος, λένε, όλα συγχωρούνται. Εμείς όμως λέμε ότι όλα είναι ασυγχώρητα. Με την έννοια ότι σ’ αυτή την εφημερίδα δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί ν’ αλλάξει εκτός από το στόχο της: να εκφράσει, να συνθέσει, να εμπνεύσει τον κόσμο της Αριστεράς. Λάβαμε πολλά –μηνύματα, ηλεκτρονικά, γραπτά, προφορικά– για το πρώτο τεύχος του «Δρόμου». Μηνύματα που περιλαμβάνουν συγχαρητήρια, κρίσεις, αρνητικά σχόλια για επί μέρους πλευρές της εφημερίδας ή και έστω απορριπτικά. Σ’ αυτή τη στήλη που προορίζεται για επιστολές αναγνωστών, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με μια απορριπτική κρίση. Όχι για την εφημερίδα αλλά για το διαφημιστικό σποτ που κάποιοι θεωρούν προσβλητικό: ιδού ο λόγος τους.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ «ΔΡΟΜΟ» ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΩΔΙΑ

Το είδαμε, το ακούσαμε κι αυτό: Δύο συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ και η ΚΕΔΑ, αποφάσισαν να βγάλουν μια αριστερή εφημερίδα, για να συμβάλουν στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πώς την διαφημίζουν; Με έναν ευφυέστατο και άκρως πρωτότυπο τρόπο: Με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, στο οποίο ακούμε κάποια γλυκειά γυναικεία φωνή, που αναλύει τα ζώδια, ένα χαζό και επιφανειακό θέμα. Όμως,  αν δεν θέλουμε μια τέτοια εφημερίδα, λέει κάποιος άντρας (ο σοβαρός και έξυπνος της ιστορίας μας), τότε να πάρουμε το «Δρόμο», που ασχολείται με την αριστερά, για την αριστερά.

Ωραιότατος τρόπος να διαφημίσεις μια αριστερή εφημερίδα, όπως εξάλλου κάνει και ο Αναστασιάδης σε οτιδήποτε κι αν διαφημίζει, που το μότο του είναι οι χαζές ξανθιές και η κατωτερότητα των γυναικών, με όποια μορφή προκρίνει κάθε φορά. Ο Αναστασιάδης βέβαια είναι τυχαίο όνομα, καμιά σχέση με γνωστούς δημοσιογράφους, μια και υπάρχουν άπειροι Αναστασιάδηδες σ’ αυτό τον μιντιακό κόσμο που κάνουν καριέρα και πουλάνε άπειρα φύλλα εφημερίδων, περιοδικών, χτυπάνε τηλεθεάσεις και τα μηχανάκια της AGB πιάνουν φωτιά, και τα σκουπίδια πολλαπλασιάζονται. Και αφού τέτοιες ευφυείς και σύγχρονες πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν την αναγνωσιμότητα μιας αριστερής εφημερίδας, σε αντίθεση με την ξύλινη γλώσσα του παρελθόντος και τις παρωχημένες δεοντολογίες που δεν μας άφηναν βρε αδελφέ ένα αστειάκι να κάνουμε για τις γυναίκες,  γιατί να μην χρησιμοποιηθούν κι από μια αριστερή εφημερίδα που μάλιστα θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια; Εξ άλλου όπως ξέρουμε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Θα καλέσουμε επειγόντως σύσκεψη του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου είμαστε μέλη, για να μελετήσουμε το νέο άνεμο που πνέει στον ΣΥΡΙΖΑ και να εκσυγχρονιστούμε κι εμείς.

Πάντως εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι, επειδή έχουμε μελετήσει κρυφά τον Αρχιμανδρίτη των ζωδίων κύριο Λεφάκη, έχουμε και τον προβληματισμό ότι όταν ο Κριός είναι στον Κρόνο, είναι πιθανόν μια αριστερή εφημερίδα να μπλέξει στο ζωδιακό κύκλο του Άρη και συνεπώς όπως λένε όλες οι μετρήσεις των αστρικών σωμάτων να την πάρει  μακριά ο Δίας και να την εξαφανίσει.

Τέλος, επειδή είναι φανερό ότι όταν ο Δίας είναι στον Υδροχόο εμείς πρέπει να μελετάμε χωρίς ενοχές τα ζώδια για να δούμε και τι μας ξημερώνει στα θέματα του συνταξιοδοτικού και του 14ου μισθού, και αφού έχει εξαπλωθεί σε αρκετά ακροατήρια η σύνθεση του μαρξισμού με την αστρολογία, αναρωτιόμαστε γιατί ο Δρόμος δεν ακολουθεί αυτές τις νέες τάσεις ώστε να μπορούμε κι εμείς να αγοράζουμε αυτή την εφημερίδα και να διαβάζουμε το ζώδιό μας.

Σίσσυ Βωβού – Μέλος ΑΚΟΑ

Ζωή Γεωργίου – Μέλος ΣΥΝ

Φωτεινή Λιούρα – Ανένταχτη

 

Σχόλια

Exit mobile version