Αρχική αρχείο στηλών εν ολίγοις Εν Ολίγοις (φύλλο 224)

Εν Ολίγοις (φύλλο 224)

Εγκληματική λιτότητα

Διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης δείχνουν τα στοιχεία για τη φτώχεια στη χώρα μας, αλλά και στις άλλες χώρες που τέθηκαν υπό μνημονιακό καθεστώς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρωζώνη, με 3.795.100 άτομα, ποσοστό 34,4%, να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το 2014 εξαιτίας των νέων μειώσεων στα εισοδήματα, της αύξησης των φορολογικών βαρών και της επισφάλειας στην εργασία. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ευρωζώνη αναγνωρίζει ότι η ασφυκτική πολιτική της λιτότητας που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα όχι μόνο δεν βελτίωσε την ανταγωνιστικότητα, αλλά προκάλεσε και κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας… «Αναγνωρίζει» απλώς το ΔΝΤ, η σωστή όμως έκφραση θα ήταν «δεν τιμωρείται αν και ομολογεί συμμετοχή σε εγκληματικές δράσεις και μεθόδους».

 

Συγκέντρωση φαρμάκων για τη Γάζα

Συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα ξεκίνησε ο ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού και η οργάνωση Fair Planet:

Καλούνται oι πολίτες να φέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, όπως αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά στα γραφεία του σταθμού, Σαρρή 19, Ψυρρή (Αθήνα) και Καρόλου Ντηλ 20 (Θεσσαλονίκη), στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης, ή στα γραφεία της οργάνωσης Fair Planet, Θεμιστοκλή Σοφούλη 6, Νέα Σμύρνη. Παράλληλα, θα στηθεί περίπτερο συλλογής φαρμάκων στη συναυλία αλληλεγγύης για τις καθαρίστριες τη Δευτέρα το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος.

Ανάλογη έκκληση κάνει και το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα «ώστε να σωθούν παιδικές ζωές, να μετριασθεί η τραγωδία».

Τα φάρμακα μπορούν να παραδίνονται Ελλησπόντου 12, Βύρωνας, τηλ.: 210-7628209 και 6977747431. Το ΚΙΦΒ έχει ανοίξει επίσης τραπεζικό λογαριασμό κι έτσι όσοι θέλουν να στείλουν χρήματα για αγορά φαρμάκων μπορούν στην Τράπεζα Πειραιώς: 6026-010122-164 και 5009-022511-284 με τη επισήμανση «Για Παλαιστίνη».

 

«Ούτε στο Μαρούσι ούτε πουθενά»

 

Ογκώδης ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μαρούσι, ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χ.Α. στην περιοχή. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν: «Ούτε στο Μαρούσι ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής». Μικρή ένταση δημιουργήθηκε, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Στην Πάτρα, οι κάτοικοι στην περιοχή της Παντάνασσας και τα μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «επί τα πρόσω», με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κατάφεραν να βάλουν λουκέτο στα νέα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος, δύο μήνες μετά το άνοιγμά τους.

 

Σχόλια

Exit mobile version