«Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής».

Ευάγγελος Βενιζέλος

«Είμαι συγκλονισμένος. Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος. Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών.
Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση.
Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα.
Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον!
Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα!
Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!».

Αντώνης Σαμαράς

«Η σφαίρα το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος πρέπει να χτύπησε κατευθείαν τη συνείδηση του πολιτικού κόσμου και πρέπει όλοι να αισθανθούμε πίσω από τη σκανδάλη. Ένας αυτόχειρας δεν είναι απλά ένας νεκρός.
Τι είδε αυτός ο άνθρωπος από τον πολιτικό κόσμο; Είδε από όλους αυτούς που έκλεβαν τα λεφτά του τόσα χρόνια, ότι κανένας δεν πήγε φυλακή. Είδε ότι δεν μπόρεσαν να τον διευκολύνουν με τα δάνειά του. Είδε ότι του έκοψαν τη σύνταξη, παρά το γεγονός ότι είχαν πει ότι δεν θα συμβεί αυτό. Και το είχα πει: Όταν ο κόσμος αρχίζει να αυτοκτονεί στο Σύνταγμα, τότε θα έχουμε φτάσει στο τελευταίο σημείο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής».

Γιώργος Καρατζαφέρης

«Το γεγονός ότι ένας συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος, είναι ένδειξη της απελπισίας και της απόγνωσης στην οποία έχει βρεθεί ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, που βλέπει να αλλάζει η ζωή του με βίαιο τρόπο.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αντί να επενδύει στην απόγνωση και τη δίκαιη οργή των πολιτών, οφείλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το σχέδιο και τις προτάσεις που έχει, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να στηριχθούν αποτελεσματικότερα εκείνοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνανθρώπου μας».

Δημήτρης Ζαφειριάδης,
εκπρόσωπος Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Τα εξαπτέρυγα του Μνημονίου, οι υπηρέτες της τρόικας, οι πρωταγωνιστές του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού μίλησαν. Έτσι, απλά, εθιμοτυπικά, τηλεοπτικά, χωρίς αιδώ, χωρίς ενοχές…

για την αντιγραφή
Μιχάλης Σιάχος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!